H&M a anunţat revenirea pe profit. Retailerul a raportat un profit de OPT ori peste aşteptările analiştilor

Publicat: Marţi, 15 Septembrie 2020 17:45 // Actualizat: Marţi, 15 Septembrie 2020 20:51 // Sursa: romaniatv.net

Acţiunile H&M au crescut marţi cu aproximativ 13%, după ce compania a anunţat un profit trimestial peste estimări, în contextul în care revenirea după ridicarea carantinei a depăşit aşteptările, conform profit.ro.

Retailerul H&M a estimat că profitul înainte de taxe s-a ridicat la circa 230 milioane euro în trimestrul iunie-august, conform rezultatelor preliminare. Acest nivel este de 8 ori mai mare decât nivelul mediu estimat de analişti şi aproape dublu faţă de cea mai ridicată estimare.

Citeşte şi: ECONOMIA pe minus: producţia industrială a scăzut cu 14,9%, cifra de afaceri a scăzut cu 12,8%. Previziuni Saxo Bank 

"Nivelul reducerilor de preţuri este încă ridicat faţă de anul trecut, dar mult mai jos faţă de aşteptările pe care le aveam noi când ne-am pregătit pentru al treilea trimestru", a spus Nils Vinge, director pentru relaţia cu investitorii în cadrul H&M.

În perioada 1 iunie-31 august, vânzările H&M au avut un declin 19% la nivel global, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019. Declinul anual s-a temperat însă de la circa 50% în trimestrul precedent

Potrivit companiei, la începutul trimestrului, aproximativ 900 din cele 5.000 de magazine ale lanțului erau închise temporar. Ulterior, la finalul trimestrului, numărul magazinelor închise a scăzut la 200.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
analiză companie H&M profit
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H