Percheziţii în Prahova: HACKERI căutaţi în casa unui fost DEPUTAT

Procurorii DIICOT au percheziţionat, miercuri, o casă din Câmpina care aparţine prim-vicepreşedintelui PDL Prahova Florin Anghel, fost deputat, informează România TV. Descinderile vizează un dosar privind fraude informatice. Fostul deputat spune că nu are cunoştinţă despre anchetă şi că imobilul este închiriat.

RomaniaTV.net
03 apr. 2013, 05:57
Percheziţii în Prahova: HACKERI căutaţi în casa unui fost DEPUTAT

Procurorii au descins, miercuri dimineaţă, într-o casă din Câmpina, ancheta vizând un dosar prind fraude pe internet cu un prejudiciu de aproximativ 100.000 de euro.

„Există indicii temeinice că de la un IP din imobilul respectiv au fost plasate pe diverse site-uri de internet anunţuri false în urma cărora s-a creat un prejudiciu evaluat la 100.000 de euro”, a declarat pentru Mediafax şeful DIICOT Ploieşti, procurorul Ionuţ Botnaru.

Potrivit şefului DIICOT Ploieşti, procurorii care se ocupă de acest caz au stabilit că tinerii din România care au creat acest prejudiciu aveau două moduri de operare.

Unul dintre acestea consta în plasarea pe site-uri de vânzări internaţionale, precum e-bay sau altele de acest gen, a unor anunţuri prin care susţineau că vând diverse bunuri, pentru care încasau un avans fără a trimite bunurile scoase la vânzare.

Un alt mod de operare era plasarea unor anunţuri pe site-uri de matrimoniale sau răspunsul la anunţuri plasate de către cetăţeni străini pe aceste site-uri. Românii trimiteau fotografii cu fete frumoase, spuneau că-şi doresc o familie şi că ar vrea să îi întâlnească pe cetăţenii străini, dar nu au bani să se deplaseze în afara ţării şi cereau diverse sume pentru călătorie.

Imobilul la care au avut loc descinderile aparţine familiei prim-vicepreşedintelui PDL Prahova Florin Anghel, fost deputat, şi este închiriat.

Surse apropiate anchetei spun că în imobilul închiriat de Anghel ar locui o familie de profesori care are două fiice, cele două tinere putând fi suspecte în acest caz. Conform surselor citate, procurorii nu a stabilit încă dacă cele două fiice ale respectivei familii sunt sau nu autoarele fraudelor informatice, însă indiciile arată că de la un terminal informatic amplasat la acea adresă au fost plasate anunţurile în baza cărora s-au comis fraudele.

Contactat telefonic, fostul deputat Florin Anghel a declarat pentru Mediafax că deţine imobilul în care s-au făcut percheziţiile, dar că nu mai locuieşte acolo de zece ani, casa fiind închiriată unei familii care locuieşte în ea de aproximativ doi ani.

Anghel a spus că a aflat din presă despre descindere şi că vecinii i-au spus că anchetatorii a plecat din casă cu laptop-uri.

Presupun că este vorba despre un dosar cu hackeri. Nu am nicio legătură cu acest caz”, a spus Florin Anghel.