Hackerii olteni au băgat spaima în americani VIDEO

Publicat: Joi, 04 Octombrie 2012 18:53 // Actualizat: Joi, 04 Octombrie 2012 18:53 // Sursa: RTV.net

Sunt prea deştepti şi nu există site-uri îndeajuns de protejate pentru ei. O recunosc serviciile secrete americane şi reprezentantii eBay, care au venit la Gorj şi încearcă acum să instruiască autorităţile române cum să procedeze cu aceşti infractori. Mai mult, americanii spun că legile româneşti sunt prea blânde pentru astfel de fapte.

România este paradisul hackerilor din toată lumea. Nu pentru că nu ar fi depistaţi mai devreme sau mai târziu, ci pentru că după o noapte în arest sunt lăsaţi în libertate.

Anul trecut, cel puţin 10 persoane au fost reţinute după ce au înşelat sute de americani cu peste 20 de milioane de de doalri. Serviciile secrete americane susţin că legile din România sunt prea blânde. Drept dovadă, hackerii sunt cercetaţi acum în stare de libertate.

Acum, americanii vor să instruiască autorităţile din România cum să acţioneze în astfel de cazuri. "Ştim că indivizii care activează în această comunitate au abilităţi tehnice foarte bune şi sunt şi inteligenţi (...) Procurorii şi judecătorii trebuie să transmită mesajul corect prin aplicarea de sentinţe mai grave", a spus Darren White, şef birou regional Secret Service.

De cealaltă parte, magistraţii români recunosc că hackerii sunt mereu cu un pas înaintea lor. "Am fost antrenaţi mai târziu ca fenomen infracţional, suntem puţin în urmă, dar există o extraordinară dorinţă a magistraţilor de a participa astfel de sesiuni", a afirmat Octavia Spineanu, director la Institutul National al Magistraturii.

De un an de zile, magistraţii judecă zeci de hackeri din Gorj şi Vâlcea care au vândut pe site-ul eBay bunuri inexistente de zeci de milioane de dolari.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
hackeri eBay hackeri Gorj hackeri romani
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 mar 20:31
...cu un număr de 2.402.722, urmată de Taiwan cu 907.102 atacuri, Germania cu 780.425 atacuri, Ucraina, cu 566.531, SUA cu 355.341, România venind pe poziţia a şaptea cu 350.948 de atacuri, pe următoarele trei locuri în topul celor 10 situându-se Brazilia, Italia şi Australia....
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H