Hackerii ruşi au luat la ţintă aeroporturile din SUA. Cel puţin zece site-uri au fost atacate de Killnet

Mai mult de zece site-uri web ale unor aeroporturi americane, inclusiv unele dintre cele mai importante, au devenit inaccesibile pentru scurt timp, luni, iar hackerii vorbitori de limbă rusă și-au revendicat responsabilitatea.

10 oct. 2022, 22:28
Hackerii ruşi au luat la ţintă aeroporturile din SUA. Cel puţin zece site-uri au fost atacate de Killnet

Nu au fost raportate semne imediate de impact asupra călătoriilor efective cu avionul, ceea ce sugerează că problema poate fi condus către inconveniente pentru persoanele care au căutat informații despre călătorii, destinaţii sau zboruri. Grupul Killnet a revendicat atacuri cibernetice săptămâna trecută asupra mai multor site-uri internet oficiale ale guvernului american, dar Agenţia Americană de Securitate Cibernetică şi de securitate a infrastructurilor nu a dorit pentru moment să comenteze acest atac cibernetic.

Evident, urmărim aceste activităţi și nu există nicio îngrijorare cu privire la întreruperea operațiunilor”, a declarat Kiersten Todt, șeful de personal al Agenției de Securitate Cibernetică și Infrastructurii din SUA (CISA), într-o conferință de securitate care a avut loc la Sea Island, Georgia.

Citeşte şi Rusia a ucis un oficial de rang înalt al securității ucrainene. Şeful securităţii cibernetice a fost omorât în atacul cu rachetă de la Kiev

Cele 14 site-uri web atacate de hackeri îl includ şi pe cel al Aeroportului Internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta. Un angajat de acolo a declarat pentru CNN că nu au existat impacturi operaționale.

Site-ul web al Aeroportului Internațional Los Angeles a fost offline luni dimineaţă, dar părea să-şi fi revenit cu puțin înainte de ora 16, ora României.

Grupul de hacking cunoscut sub numele de Killnet a enumerat mai multe aeroporturi din SUA drept ținte şi şi-a intensificat activitatea de a viza organizațiile din țările NATO, după invazia Rusiei în Ucraina. „Hacktiviștii” organizați sunt motivați politic să susțină Kremlinul, dar legăturile cu Moscova sunt necunoscute.

Citeşte şi Ucraina opreşte exportul de energie electrică după atacurile de luni, România e direct afectată. Cât importam de la vecini