Rusia a ucis un oficial de rang înalt al securității ucrainene. Şeful securităţii cibernetice a fost omorât în atacul cu rachetă de la Kiev

În timpul atacului cu rachete lansat luni de ruşi asupra Kievului, Iuri Zaskoka, șeful Departamentului de poliție cibernetică ucraineană, a fost eliminat, transmit autorităţile ruse, informaţie confirmată ulterior de ucraineni.

10 oct. 2022, 21:40
Rusia a ucis un oficial de rang înalt al securității ucrainene. Şeful securităţii cibernetice a fost omorât în atacul cu rachetă de la Kiev

„Astăzi, în timpul unui atac cu rachetă asupra Kievului lansat de Rusia, șeful departamentului de poliție cibernetică ucraineană, Iuri Zaskoka, a fost eliminat”, scrie RT pe canalul său de Telegram. Publicația a adăugat, de asemenea, că în timpul atacului, Zaskoka (foto) conducea maşina pe Bulevardul Şevcenko, din capitala Ucrainei.

Informaţia a fost confirmată de Anton Geraşcenko, consilier în Ministerul de Interne de la Kiev. „Lovitura de astăzi de la Kiev i-a luat viața lui Iuri Zaskoka, 41 de ani – șeful departamentului de securitate cibernetică din cadrul Poliției Naționale din Kiev. Îl cunoșteam, era o persoană minunată, profesionist și patriot. Yuri se îndrepta cu mașina spre serviciu când a fost ucis de Rusia”, a anunțat consilierul MAI ucrainean, citat de focus.ua.

Citeşte şi FOTO Ororile atacului de luni, de la Kiev, în imagini. Micuţul Grigori a rămas orfan la doar 5 ani, mama sa a fost ucisă de o rachetă imediat ce l-a lăsat la grădiniţă

„Colonelul de poliție, șeful departamentului de poliție cibernetică, Iuri Zaskoka, a murit. La momentul atacului, polițistul conducea pe Bulevardul Şevcenko la serviciu”, a transmis şi șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Igor Klimenko. Acesta a adăugat că 29 de infrastructuri critice au fost avariate în urma tirurilor de rachete din partea trupelor ruse.

Citeşte şi Crucea Roşie şi-a suspendat operațiunile în Ucraina după atacul masiv cu rachete al ruşilor. „Nu putem ajuta în timp ce oamenii noştri se ascund de bombe”

Racheta trasă de ruşi a căzut pe bulevardul Taras Şevcenkă din Kiev, în intersecția din apropierea monumentului lui Mihailo Grușevski.