Hackerul care a atacat serverele NASA şi ale Pentagonului, repetent la şcoală VIDEO

Procurorii DIICOT l-au prins pe hackerul care le-a dat bătăi de cap americanilor! Este vorba despre un tânăr de numai 20 de ani, student la informatică în Timişoara, acuzat că a spart serverele NASA, ale armatei SUA şi ale Pentagonului. Băiatul nu era, însă, un geniu şi la universitate: în sesiunea de acum a picat un examen, iar la unul nu s-a prezentat.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 08:46
Hackerul care a atacat serverele NASA şi ale Pentagonului, repetent la şcoală VIDEO

Procurorii DIICOT  împreună cu NASA şi FBI au descoperit că tânărul de 20 de ani a postat pe blogul său şi pe un alt site date despre armata Statelor Unite. Mai mult, el s-a lăudat pe internet, postând un filmuleţ cu isprava sa. Procurorii DIICOT au cerut arestarea lui, iar astăzi magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 decid dacă îi dau tânărului mandat de arestare.

Luni întregi s-au chinuit americanii să îl descopere pe cel care lansa atacuri informatice şi accesa servere secrete ale Guvernului Statelor Unite, ale NASA sau ale Pentagonului. Deviza hackerului, „leneş, dar deştept”, i se potriveşte foarte bine şi în viaţa reală.

„A venit la câteva discipline. La laboratoare şi seminarii în primele două săpt. Din sesiune, care este în desfăşurare acum, are un examen la care a fost absent şi unul la care are nota 4”, a declarat decanul facultăţii.

Se pare că mama băiatului ştia cu ce se ocupă.
„Mi se părea aşa că este copilul lui mama. În niciun caz nu mă gândeam… Poliţiştii spun că mama lui ştia.cu ce se ocupă”, a spus proprietarul apartamentului unde locuia Răzvan.

„Mă gândesc că ar trebui trataţi altfel pentru că tipul e un geniu. Că doar a reuşit ceva ce doar foarte puţini reuşesc”,a declarat un coleg de facultate.

Hackerii români sunt foarte cunoscuţi în străinătate. Chiar preşedintele Traian Băsescu şi-a arătat aprecierea faţă de potenţialul lor, în declaraţia de presă pe care a făcut-o duminică seară, înainte de a pleca la Bruxelles. „Avem atâţia hackeri talentaţi, care ar putea fi utilizaţi pozitiv în apărarea cibernetică a statelor membrelor NATO, fie că vorbim de sisteme civile sau militare”, a spus preşedintele.

Mai mult, Râmnicu Vâlcea a fost numit Hackerville, oraşul hackerilor, de către jurnaliştii francezi de la „Le Monde”.