Hackerul Sanix prins de autorităţile din Ucraina! Autorul „celui mai mare furt de date” deţine 1 TB de informaţii

Hackerul Sanix, autorul "celui mai mare furt de date" a fost reţinut de autorităţile din Ucraina. Autorităţile au găsit un volum total de informații cu caracter personal, inclusiv date financiare furate de aproape 1 TB. 

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 13:40
Hackerul Sanix prins de autorităţile din Ucraina! Autorul „celui mai mare furt de date” deţine 1 TB de informaţii

Ofiţerii SBU precizează că, la începutul anului 2019, persoana respectivă anunţa pe un forum vânzarea unei baze de date conţinând 773 de milioane de adrese de e-mail și 21 de milioane de parole.

În ianuarie 2019, hackerul Sanix a atras atenţia mass-media străine, cum ar fi The Guardian, Forbes, Newsweek sau Italia 1, deoarece baza de date pe care acesta o scosese la vânzare era „cea mai mare bază de date furată vreodată”. Experții au descoperit că baza de date de 87 GB scoasă la vânzare de hackerul respectiv nu reprezenta decât o mică parte din cantitatea totală de date pe care le deținea.

Citeşte şi: Românii împrumută din ce în ce mai puţine cărţi! Numărul se află pe un trend descendent

Volumul total este de aproape 1 TB şi include date cu caracter personal (inclusiv date financiare) ale unor rezidenți din state UE și din America de Nord. Serviciul ucrainean de Securitate a primit informații conform cărora hackerul Sanix este, probabil, un locuitor al regiunii Ivano-Frankivsk, din vestul Ucrainei.

Ofiţerii ucraineni au efectuat percheziții la domiciliul bărbatului şi au confiscat echipamentele informatice conţinând 2 TB de informații furate, telefoane cu dovezi despre activități ilegale și bani în numerar obţinuţi din operațiuni ilegale.

Citeşte şi: Poliţia Română va avea sistem IT de recunoaştere facială

Este vorba despre aproape 190.000 de hrivne (circa 6.500 de dolari) și peste 5.000 de dolari. Hackerul ar urma să fie acuzat de interferențe neautorizate în funcționarea calculatoarelor și vânzarea sau distribuirea de informații cu acces limitat.


loading...