Hagi vrea să plece de la Farul: „Am muncit 14 ani pe gratis sau pe 500 de euro salariu. Vreau să vină altcineva în locul meu”

Prioritatea numărul 1 la Farul e să găsească acţionari, susţine managerul de la campioana României chiar înainte de derby-ul cu FCSB-ul lui Gigi Becali

03 feb. 2024, 19:53
Hagi vrea să plece de la Farul: „Am muncit 14 ani pe gratis sau pe 500 de euro salariu. Vreau să vină altcineva în locul meu”

Antrenorul formaţiei Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, a declarat că şi-a făcut datoria la Constanţa şi mai mult de atât nu poate să facă, menţionând că a muncit 14 ani pe gratis sau pe 500 de euro salariu şi doreşte să vină altcineva în locul său. Hagi a mai afirmat că prioritatea numărul 1 la Farul este să găsească acţionari.

“Noi ne-am făcut datoria cu vârf şi îndesat la Constanţa. Mai mult de atât eu nu pot să fac. Nu o să stau toată ziua să muncesc, am muncit 14 ani, doar acum în ultimii doi ani am luat bonusuri, dar am muncit 14 ani pe gratis sau pe 500 de euro salariu. Asta nu o să mai poată se întâmple, nu o să mai fie, nu poate să meargă înainte aşa. Şi eu vreau să aduc pe altcineva şi eu vreau să fie altcineva în postul ăsta, că nu întotdeauna pot să dau randament, nu întotdeauna o să fiu eu perfect, că sunt şi eu om ca toţi oamenii, ca toţi ceilalţi”, a afirmat Gheorghe Hagi. El a precizat că Farul trebuie să găsească acţionari şi că lucrurile nu pot merge la fel în fiecare an.

Anamaria Prodan, un nou atac la adresa lui Reghecampf. „Nu m-am gândit în viaţa asta că va ajunge dator pe la lume!”
“Vreau să găsesc să vină altcineva în locul meu, pentru că suntem manageri şi când eşti manager o dată îţi merge, o dată nu îţi merge şi după aceea, bineînţeles, pe plan administrativ, prioritatea numărul unu a lui Farul e una singură, să găsească acţionari pentru că e construit în formula aceasta ca să poată să devină mai bun decât e, ca să poată să se dezvolte. Dacă se va întâmpla lucrul ăsta, da, dacă nu, să nu fie suprize să nu reducem lucrurile, pentru că lucrurile nu pot merge în fiecare an la fel. În fiecare an Farul lucrează cu deficit de buget. Cine se pricepe şi ştie, ia mesajul foarte clar”, a mai declarat antrenorul.

Hagi a subliniat că nu poate face mai mult decât a făcut până în prezent. “Lucrează cu deficit de buget pe care îl aprobă subsemnatul şi după aia se duce să muncească. Fără salariu. Mi se pare cam mult, mi se pare că ok, un an, doi, trei, cinci, şapte, zece am făcut-o, dar mai mult de atâta nu o să o fac. Nu pot să merg la infinit, pentru că una este să ai 45 – 48 de ani, acum mă duc şi eu spre o vârstă şi uşor, uşor trebuie să las loc să vină şi alţii, pentru că nu e uşor să manageriezi presiunea rezultatelor, a obiectivelor. Meseria mi-o voi face”, a mai punctat Hagi.

El a mai adăugat că Farul este un club pe profit.

“Farul e un club care merge foarte, foarte bine. În ultimii şase ani e cel mai bun. A făcut profit. Eu n-am adus niciun ban de acasă. Trebuie să o ştiţi şi pe asta, în ultimii şase ani n-am adus bani de acasă. Am dat o primă la echipă, că mai fac şi eu unele lucruri pentru echipă. Suntem un club foarte bine, care arată bine, dar, atenţie, lucrăm cu deficit de buget. Trebuie să producem jucători şi să vindem jucători”, a mai afirmat Hagi.

El a tras un semnal de alarmă şi pentru fotbalul românesc.

“Un singur lucru ne aşteaptă, chiar dacă ne-am calificat, groapa. Eu oricum mă duc încolo, n-am cum, dar săracii copiii ăştia, dacă vrem să creştem o generaţie, vrem să avem altceva, trebuie să schimbăm lucrurile din temelie”, a mai declarat Hagi.

Hagi: Cea mai bună handbalistă din lume, Messi al handbalului, v-aţi mirat de ce câştigă 250 de mii de euro. Atâta invidie şi atâta răutate. Ea trebuia să câştige un milion, două milioane pe an

Antrenorul formaţiei Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, a vorbit despre reacţiile apărute atunci când s-a aflat că handbalista Cristina Neagu, supranumită Messi al handbalului, câştigă 250.000 de euro şi a afirmat că a fost multă invidie, dar şi răutate şi că sportiva trebuie să câştige un milion sau două milioane de euro pe an.

Simona Halep, trei strategii de apărare la TAS. Cum vrea să scape fostul lider WTA de suspendarea pentru dopaj

“Cea mai bună handbalistă din lume, Messi al hanbalului, v-aţi mirat de ce câştigă 300 sau 250 de mii de euro. Domnilor, hai să ne trezim odată, vă rog frumos, ce atâta invidie şi atâta răutate? Ea trebuia să câştige un milion pe an, două milioane pe an.  Chiar aşa ne ducem în jos, până unde?

Messi al handbalului, cea mai bună sportivă din lume, oare cât câştiga dacă era în altă parte?  E incredibil câtă invidie şi câtă răutate, când de fapt ea trebuia să fie cea mai bine plătită, să aibă cinci sponsori, cei mai mari din România, dacă e Messi, cea mai bună din lume. Şi noi eram invidioşi de ce câştigă ea 250 de mii? E incredibil”, a declarat Hagi, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

El s-a referit apoi şi la situaţia fotbalului şi a remarcat faptul că sunt oameni care cheltuie pe maşini 500.000 sau un milion, dar care nu investesc în sport.

“Ne face că nu înţelegem cum se construieşte un buget, de unde trebuie să vină banii. Eu zic că o ştie şi sora-mea, cred că ştie, dacă mă duc să o întreb, şi ea cred că ştie. Cum să nu ştim de unde vin banii, cum se face un buget, care sunt intrările. De ce cluburile la noi nu se cumpără, de ce nu intră oamenii cu bani, care au bani, care cheltuie pe maşini 500 de mii, un milion? De ce nu vin? Sportul nu e social, nu, e indiferenţă. Dar după aia media ne critică, jucători, antrenori, cine e ăla, ce joacă, de unde e, cum face. Trebuie să-i oferi o garanţie, trebuie să dai o continuitate, trebuie să existe proiecte de dezvoltare. Nu se face de azi pe mine nimic, totul se face în timp, cu tineri şi cu talent”, a explicat Hagi.