Simona Halep, trei strategii de apărare la TAS. Cum vrea să scape fostul lider WTA de suspendarea pentru dopaj

Simona Halep se pregătește intens pentru audierile cruciale de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), programate în perioada 7-9 februarie, în contextul scandalului de dopaj care i-a marcat cariera sa. În urma suspendării de 4 ani, impusă de Sport Resolutions, dubla campioană de Grand Slam a găsit în TAS ultima șansă de a-și dovedi nevinovăția.

02 feb. 2024, 16:34
Simona Halep, trei strategii de apărare la TAS. Cum vrea să scape fostul lider WTA de suspendarea pentru dopaj
Simona Halep, trei strategii de apărare la TAS. Cum vrea să scape fostul lider WTA de suspendarea pentru dopaj

Simona Halep, trei strategii de apărare la TAS. Strategia de apărare a sportivei este deja pregătită, împreună cu echipa de avocați condusă de Howard L. Jacobs, avocatul care a reuşit să-i reducă suspendarea celebrei Maria Sharapova.

În primul rând, Simona Halep va aduce în discuție faptul că fostul său antrenor, Patrick Mouratoglou, și fizioterapeuta Candice Gohier, i-au recomandat suplimentul contaminat cu substanțe interzise. Simona Halep va sublinia încrederea pe care a avut-o în echipa sa, cu o vastă experiență în tenis, și va evidenția declarațiile publice ale lui Patrick Mouratoglou, care a recunoscut responsabilitatea academiei pentru situația delicată în care a ajuns fosta sa elevă.

Citeşte şi: Anunţul de la TAS care o bagă în depresie pe Simona Halep. Patru ani de suspendare!

În al doilea rând, Simona Halep va susține că suplimentul pe care l-a ingerat a fost contaminat, aducând argumente privind imposibilitatea verificării acestuia în momentul administrării, deoarece i-a fost recomandat de către echipa sa anterioară. Va evidenția lipsa sa de control asupra provenienței și calității suplimentului, subliniind că a fost victimă a circumstanțelor.

În fine, al treilea pas este acela de a convinge judecătorii TAS că a fost audiată de Sport Resolutions sub presiunea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA). Sportiva va argumenta că presiunea exercitată asupra sa în timpul procesului de audiție a avut un impact negativ asupra obiectivității și corectitudinii verdictului final. În încercarea de a-și susține argumentele, Simona Halep speră să atragă atenția asupra contextului dificil în care a fost supusă procesului.

Citeşte şi: Simona Halep, veste proastă înaintea verdictului oficial de la TAS: „E nedrept! Regulile tenisului sunt rigide”

Astfel, cu o atitudine hotărâtă și pregătire intensivă, Simona Halep abordează audierile de la TAS cu trei strategii de apărare bine definite, notează spotmedia.ro. În lumina acestor tactici cruciale, ea speră să-și dovedească nevinovăția și să revină pe terenul de tenis, redobândindu-și statutul de campioană de talie mondială. Rămâne de văzut cum vor influența aceste strategii verdictul final al Tribunalului de Arbitraj Sportiv.