Haine antiviol în China: Ce nu trebuie să poarte femeile pentru a evita să fie agresate sexual

Poliţia din Beijing le-a avertizat pe femei să nu poarte fuste scurte, pantaloni mulaţi sau alte haine indecente în autobuze şi metrou pe timpul verii pentru a evita hărţuirea sexuală, a informat miercuri presa chineză.

RomaniaTV.net
05 iun. 2013, 10:24
Haine antiviol în China: Ce nu trebuie să poarte femeile pentru a evita să fie agresate sexual

Fustele scurte, pantalonii mulaţi şi alte articole de îmbrăcăminte considerate a fi indecente, provocatoare au fost puse pe lista poliţie din Beijing, pentru a le informa pe reprezentantele sexului frumos cum ar putea evita agresiunile sexuale în mijloacele publice de transport sau pe stradă, pe timpul verii.

Femeile ar trebui, de asemenea, să fie mai discrete şi să stea în locuri mai ferite pentru a evita să fie fotografiate pe ascuns, potrivit recomandărilor făcute de către departamentul pentru trafic din cadrul Biroului de Securitate Publică din Beijing şi citate de China Daily, informează Agerpres.

Femeile chineze se plâng adesea că sunt atinse şi hărţuite în metroul şi autobuzele aglomerate din Beijing.
Majoritatea autobuzelor din capitala chineză nu are camere de supraveghere, astfel încât este dificil pentru autorităţi să adune probe care să dovedească hărţuirea femeilor, a afirmat un ofiţer de poliţie citat de ziar. Cea mai mare pedeapsă pentru hărţuire sexuală este de 15 zile de închisoare, a mai spus poliţistul.

Femeilor li s-au garantat în mai mare măsură tratamente egale cu bărbaţii în baza legislaţiei chineze de la regimul lui Mao Zedong, fondatorul Chinei comuniste. Cu toate acestea, puţine femei ocupă funcţii în guvern sau afaceri.