Hainele spălate la temperaturi scăzute, un adevarat pericol pentru sănătate

Petele de vin sau de sos de tomate au ieşit de pe cămaşa ta, însă sunt cu adevărat curate hainele proaspăt scoase din maşina de spălat?

RomaniaTV.net
29 nov. 2013, 15:28
Hainele spălate la temperaturi scăzute, un adevarat pericol pentru sănătate

Un studiu recent dezvaluie ca peste 80% din hainele noastre sunt contaminate cu bacerii periculoase precum E.coli sau Salmonella.

Descoperă şi Maşina de spălat care te curăţă şi pe tine şi hainele tale, în acelaşi timp FOTO

Din dorinta de a trai intr-un mediu mai sanatos sau de a ne proteja hainele, reducem temperatura apei din masina de spalat. De altfel, multi producatori de detergenti incurajeaza acest lucru pentru a reduce costurile de energie. Expertii sunt insa ingrijorati ca acest lucru ne poate afecta sanatatea.

Invata sa speli hainele corect

Chiar daca asociem spalatul cu haine curate si frumos mirositoare, o singura masina de spalat plina cu haine murdare poate contine peste 100 de milioane de bacterii E.coli.

Citeşte şi PERICOLUL din maşina de spălat: Cum ne pot îmbolnăvi hainele „curate”

Un studiu recent avertizeaza asupra faptului ca temperaturile scazute la care spalam hainele nu sunt suficiente de puternice pentru a distruge toate bacteriile. Sally Bloomfield, cercetator la London School of Hygienea, a initiat o campanie de educare a populatiei privind igiena spalarii hainelor.

„Trebuie sa invatam sa ne spalam corect hainele. Curatenia si igiena sunt doua lucruri diferite” a declarat Sally Bloomfield.

Găseşti mai multe sfaturi pentru a avea haine curate şi dezinfectate pe Ele.ro.