Halloween 2014: Cum arată DOVLEACUL-RECORD, de O TONĂ GALERIE FOTO

Un dovleac uriaş, care cântăreşte aproximativ o tonă - 933,493 kg, cu exactitate, a stabilit un nou record în materie, luni, la un concurs din nordul Californiei.

14 oct. 2014, 18:25

John Hawkley, un american în vârstă de 56 de ani, este cîştigătorul de anul acesta al „Safeway World Championship Pumpkin Weigh-off”, din Half Moon Bay, la sud de San Francisco. Dovleacul lui l-a întrecut pe cel al adversarului său cu 136,7 kilograme, dovleacul lui Hawkley cântărind 933,493 de kilograme.

Hawkley, director de producţie la o publicaţie locală datorează succesul său climei calde din regiunea californiană Napa Valley, renumită şi pentru producţia de struguri pentru vin. Un alt dovleac ce a intrat în concurs a avut o greutate de 907,184 kilograme, potivit Associated Press.

Citeşte şi Ciudăţenie a naturii într-un sat din Prahova. Un dovleac uriaş a uimit toţi localnicii VIDEO

Pentru dovleacul său uriaş, care a fost adus la concurs pe o platformă, câştigătorul a primit un premiu de peste 13.000 de dolari. Hawkley spune că va folosi banii primiţi pentru a face reparaţii la casa lui, care a fost afectată de un seism puternic, ce s-a produs în luna august, în regiunea Napa.

Citeşte şi Ce ţi se întâmplă dacă mănânci des dovleac

Cîştigătorul de anul trecut al concursului a luat premiul cel mare pentru un dovleac care a avut o greutate de 900,380kilograme. Dovleacul său provenea tot din Napa Valley.