Halucinant! Modul prin care poți vinde un lucru care nu îți aparține. Autoritățile nu pot face nimic, legea îți permite

Specialiștii din domeniu au confirmat această informație! Legal vorbind, poți în orice secundă să vinzi un lucru care nu îți aparține, iar legea nu te încurcă cu nimic! Iată cum e posibil așa ceva.

13 mai 2023, 20:03
Halucinant! Modul prin care poți vinde un lucru care nu îți aparține. Autoritățile nu pot face nimic, legea îți permite
Cum îți permite legea să vinzi ceva ce nu îți aparține

Cu toate că ar putea părea de-a dreptul halucinant, este posibil să vinzi un lucru care nu îți aparține. Da, este cât se poate de legal și nimeni nu îți poate face ceva. Această informație a fost confirmată și de specialiștii din domeniu. Concret, legea permite oricui să vândă ceva ce nu îi aparține, iar „un contract încheiat fără ca noi să fim proprietarii bunului vândut este perfect valabil”.

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat legea care scade taxa de solidaritate. Cât ar trebui să plătească acum OMV Petrom

Potrivit site-ului Avocatnet.ro, oamenii fac tot posibilul pentru a evita orice fel de problemă cu legea. Din acest motiv, atunci când vedem că cineva vinde ceva, presupunem automat că obiectul vândut se află în propietatea celui care îl vinde. Totuși, în mod paradoxal, oricine are dreptul să transmită un drep de propietate asupra unui obiect pe care nu îl deține, însă acest lucru poate fi făcut doar dacă implică un contract de vânzare-cumpărare.

Cum îți permite legea să vinzi ceva ce nu îți aparține

Legea spune că  ”dacă, la data încheierii contractului asupra unui bun individual determinat, acesta se află în proprietatea unui terţ, contractul este valabil, iar vânzătorul este obligat să asigure transmiterea dreptului de proprietate de la titularul său către cumpărător”.

Cu alte cuvinte, conform sursei citate, oricine poate să vândă fără probleme un bun care nu îi aparține. Totuși, cumpărătorul are posibilitatea de a desființa contractul și de a cere despăgubiri, în situația în care nu i s-a asigurat transmiterea bunului. Totodată, valabilitatea contractului nu depinde sub nicio formă de cunoștințele pe care cupărătorul le are cu privire la tranzacție.

Legea mai spune că “proprietatea se strămută de drept cumpărătorului din momentul dobândirii bunului de către vânzător sau al ratificării contractului de vânzare de către proprietar”. În concluzie, acesta devine propietare în momentul în care vânzătorul a dobândit bunul respectiv sau atuncă când adevăratul propietar a confirmat contractul dintre părțile implicate.

Ei bine, aceste aspecte se schimbă atunci când cineva folosește fără drep bunul altcuiva. La această categorie se încadrează și cazul din luna februarie, atunci când o familie de români care trăiesc în Franța, au ocupat în mod ilegal casa unui francez. Bătrânul plănuia să vândă casa.

Citește și: „Legea mersului pe jos”, votată în Camera Deputaților. Se dorește reducerea numărului de mașini din marile orașe