Halucinant! Serghei Mizil a vrut să-şi scoată mama moartă din sicriu şi să o plimbe prin oraş: „Era cald afară, să se aerisească”

Migdale, prieten vechi al lui Serghei Mizil, a dezvăluit la emisiunea Showbiz Report un episod cel puțin bizar din viața omului de afaceri.

18 sept. 2021, 19:55
Halucinant! Serghei Mizil a vrut să-şi scoată mama moartă din sicriu şi să o plimbe prin oraş: „Era cald afară, să se aerisească”

Serghei Mizil este unul dintre personajele pitoreşti ale României. Zeci de întâmplări bizare îl au în prim plan pe fostul prieten al lui Nicu Ceauşescu, multe dintre ele traversând realitatea spre latura imaginarului.

O întâmplare halucinantă, ce-l are în prim-plan pe omul de afaceri Serghei Mizil, a fost povestită de prietenul Migdale la emisiunea Showbiz Report.

Migdale, prieten vechi al lui Serghei Mizil, a dezvăluit la emisiunea Showbiz Report un episod cel puțin bizar din viața omului de afaceri, petrecut într-unul dintre cele mai triste momente, la înmormântarea mamei. Acesta a povestit că Serghei Mizil a fost foarte aproape să-și ridice mama din coștiug pentru a o plimba pe străzile din București.

Motivul pentru care ar fi recurs la un astfel de gest este unul la care doar Serghei Mizil s-ar fi putut gândi. El a vrut să facă acest lucru deoarece spunea că mama lui nu a mai văzut de mult Bucureștiul deoarece a stat acasă în ultimii ani de viață, iar atunci ar fi putut să se plimbe pentru ultima dată. Totul s-a întâmplat la priveghiul mamei, după cum a dezvăluit Migdale.

Gheorghe Marcu, socrul lui Serghei Mizil, un nume greu al spionajului românesc, a murit
„Am fost la suferința lui, la priveghi. Am fost la înmormântarea mamei lui și știi că la noi la țigani mai se face o caterincă, mai una alta, la un moment dat săracul plângea, îmi era milă de el, s-a dus la coșgiuc la maica-sa și mi-a zis: „Vino, țigane să o iau și eu pe mama că ea n-a mai văzut Bucureștiul de mult!” și a băgat mâna sub ea să o ia pe maica-sa moartă să o bage în mașină”, a spus prietenul lui Serghei Mizil.

Serghei Mizil, atac FURIBUND la adresa lui CTP după ce l-a criticat pe Patriarh. „E un accident genetic. Îşi permite să zică orice”
Prezent în platou, Serghei nu doar că a confirmat că așa au stat lucrurile, el a precizat că astfel de situații se întâmplă și acum. Un singur aspect diferă: mortul e plimbat prin locurile dragi lui în sicriu, în timp ce el a vrut să o ridice pe mama lui din coșciug și să plimbe trupul fără viață prin București pe bancheta din spate a mașinii. ”N-ai văzut că pe aștia îi duce acum morți pe unde au fost? Era cald afară, să se aerisească”, a spus el la Antena Stars.

Ritualuri ciudate cu morti din trecut

Fotografiile cu morti au fost o moda tare ciudata in secolul 19. Aceasta moda a fotografierii mortilor a aparut odata cu inventarea daguerotipului, primul model de aparat care imortaliza imagini. Deoarece oamenii, mai ales cei din patura mijlocie, nu isi permiteau sa faca des fotografii cu membrii familiei (existau putine aparate, pretul era mare si timpul de expunere se intindea pe cateva ore in care trebuiau sa stea nemiscati), momentul mortii era ultima sansa pentru ei sa obtina o amintire de la decedat.

Partea sinistra este ca au inceput sa fie la moda pozele cu mortii in pat, acoperiti de flori, urmate de pozele cu mortii asezati in pozitie verticala, imbracati si proptiti alaturi de cei vii, ca intr-o frumoasa reuniune de familie. Mai tarziu, bizarul ritual de a te poza cu mortul a luat o turnura si mai infricosatoare. Fotografiile erau putin prelucrate, cu creionul sau pensula, pentru a adauga ochi deschisi si culoare in obrajii celui decedat. Cel mai adesea era vorba despre copii, deoarece rata mortalitatii infantile era uriasa din lipsa de medicamente si educatie.

 

Serghei Mizil, dezvăluiri din perioada anilor ’80. ”Echipă de meseriaşi. Cum se bea vodcă la pauză”

Cele mai frumoase amintiri le are însă din perioada de glorie a celor de la Sportul Studențesc.

”Băutele cele mai tari și frumoase le-am avut, însă, cu cei de la Sportul. Acolo erau meseriași. Erau echipă de meseriași! Am fost mai întâi cu Mircea Sandu până a preluat Gino Iorgulescu puterea.

La un moment dat, eram la pauză și toată lumea spunea ‘hai la crampoane, hai la crampoane’. Ce treabă am eu, mă, că nu sunt fotbalist, ziceam. Dar, ei beau votcă la pauză. Tari de tot! Bozeșan, Brini (n.r. – Ion Munteanu), meseriași, talentați!”, a mai dezvăluit Serghei Mizil.

Serghei Mizil, dezvăluire-bombă despre Ioan Becali. „Bă, vreţi să vă pun o grenadă, să vă arunc restaurantul în aer?”