Handbal feminin: CSM Bucureşti, în grupa D a Ligii Campionilor cu Buducnost, Savehof şi Selgros Lublin

CSM București, campioana României la handbal feminin, va evolua în Grupa D a Ligii Campionilor, alături de echipele Buducnost Podgorica (Muntenegru), deținătoarea trofeului, IK Savehof (Suedia) și MKS Selgros Lublin (Polonia), potrivit tragerii la sorți efectuate vineri seara, la Viena.

RomaniaTV.net
26 iun. 2015, 19:52
Handbal feminin: CSM Bucureşti, în grupa D a Ligii Campionilor cu Buducnost, Savehof şi Selgros Lublin

CSM București a făcut parte din urna secundă valorică, alături de HC Vardar Skopje (Macedonia), Krim Ljubljana (Slovenia) și Thuringer HC (Germania).

HCM Baia Mare, vicecampioana României, va evolua în Grupa a 2-a din preliminariile competiției, alături de Team Esbjerg (Danemarca), BNTU-BelAZ Minsk (Belarus) și Ankara Yenimahalle BSK (Turcia).

HCM Baia Mare, posesoarea unui wildcard, va juca în semifinala mini-turneului cu BNTU-BelAZ Minsk, pe 12 septembrie, în celălalt meci al grupei urmând să se înfrunte Esbjerg și Ankara Yenimahalle BSK. Pe 13 septembrie se vor întâlni învinsele, respectiv învingătoarele.

În Grupa 1 preliminară se află Györi Audi ETO KC (Ungaria), câștigătoarea Champions League în 2013 și 2014, Glassverket (Norvegia), SERCODAK Dalfsen (Olanda) și WHC Radnicki Kragujevac (Serbia).

În Grupa A se găsesc Larvik (Norvegia), RK Krim Mercator Ljubljana (Slovenia), Rostov pe Don (Rusia) și câștigătoarea turneului doi preliminar, în Grupa B sunt echipele FTC-Rail Cargo Hungaria (Ungaria), Thüringer HC (Germania), HC Podravka Vegeta Koprivnica (Croația) și Fleury Loiret Handball (Franța), iar în Grupa C sunt FC Midtjylland (Danemarca), HC Vardar Skopje (Macedonia), Hypo Niederösterreich (Austria) și câștigătoarea primului turneu preliminar.

CSM București și Buducnost, echipa Cristinei Neagu, au șansa să se întâlnească la Bucharest Trophy 2015, turneu organizat în perioada 20-23 august, la Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu” din Capitală.

În Grupa A a competiției vor evolua ZRK Buducnost Podgorica, HCM Baia Mare și campioana Rusiei, Rostov pe Don, iar în Grupa B se vor afla CSM București, RK Vardar Skopje (locul 3 la ediția din acest an a Ligii Campionilor) și ASC Corona Brașov. Prima ediție a turneului Bucharest Trophy a fost câștigată de CSM București, care a dispus de Buducnost cu 24-20 (12-12), în finala jucată în luna august a anului trecut.