Handbalistul obez care face furori la Campionatul Mondial. SIte-ul oficial al competiţiei scrie că are 89 de kg, dar nimeni nu crede VIDEO

În ciuda faptului că, odată cu trecerea anilor, pregătirea fizică, nutriţia şi recuperarea au devenit o ştiinţă, iar sportivii ating performanţe la care nici nu ne puteam gândi în urmă cu câteva zeci de ani, paradoxal, încă există sportivi cu multe kilograme în plus.

17 ian. 2021, 11:54
Handbalistul obez care face furori la Campionatul Mondial. SIte-ul oficial al competiţiei scrie că are 89 de kg, dar nimeni nu crede VIDEO

Handbalistul Gauthier Mvumbi este ultimul sportiv supraponderal care face furori ăn lumea sportului. La Jocurile Olimpice din 2016, la Rio de Janeiro, naţionala feminină a României a fost învinsă în primul de meci de Angola, 19-23. În poarta adversă a stat atunci Teresa Almeida (foto) care, potrivit cifrelor oficiale, avea 98 de kilograme, slăbind de la 123, cu un an înainte.

Acum, odată cu începerea Mondialului de handbal masculin, găzduit de Egipt (13-31 ianuarie), meciul dintre Argentina şi DR Congo a făcut înconjurul planetei, nu din cauza scorului, ci pentru că la africani şi-a făcut apariţia pivotul Gauthier Mvumbi.

Handbalistul a cărui greutate a devenit subiect controversat

Dacă în privinţa înălţimii sale, lucrurile sunt clare, el având 1,79 de metri, în schimb, greutatea sa corporală a devenit subiect de dezbatere. Site-ul oficial al Mondialului scrie că Mvumbi ar avea 89 de kilograme, însă mai aproape de realitate par a fi cifrele apărute în presa internaţională, unde s-a scris că Mvumbi ar avea, între 109 şi 115 kilograme.

În ciuda faptului că e obez, pivotul congolez s-a descurcat admirabil, la fel ca şi colegii săi, în meciul cu Argentina. Chiar dacă e prima apariţie pentru DR Congo la un Mondial, naţionala africană a cedat greu, 22-28, după ce, la pauză, a condus chiar, 14-13, iar Mvumbi a contribuit la totalul formaţiei sale cu patru goluri, scrie Adevărul.

Nu e pentru prima dată când Gauthier Mvumbi joacă pentru DR Congo la o competiţie internaţională. El a figurat în lot şi când DR Congo s-a calificat pentru Campionatele Africii. Mvumbi, născut în nordul Franţei, e legitimat la clubul Dreux AC din liga a patra franceză.   Mvumbi şi colegii săi de la naţională vor reveni, astăzi, pe teren, la Mondialul din Egipt, urmând să întâlnească Danemarca, în etapa a 2-a din grupa D, la Cairo.

Citeşte şi: CSM Bucureşti, prestaţie dezastruoasă în Liga Campionilor. „Tigroaicele” au suferit a treia înfrângere consecutivă

 

 

 


loading...
Partenerii noștri