Handicapaţii fără handicap: O mie de persoane au de returnat statului câte 20.000 de lei

Publicat: Marţi, 03 Iulie 2012 12:39 // Actualizat: Marţi, 03 Iulie 2012 12:39 // Sursa: RomaniaTV

Aproximativ o mie  de persoane cu dizabilităţi din Sibiu au de returnat statului, în medie câte 20 de mii de lei. Decizia a venit în urma unor controale de la Ministerului Muncii.

Obligaţi să dea înapoi banii de handicap. Aproape 1.000 de persoane cu handicap din Sibiu au de returnat statului, în medie câte 20 de mii de lei. Decizia a venit în urma unor controale de la Ministerul Muncii care le-a anulat certificatele de handicap. Nemulţumiţi, cei mai mulţi au început deja să depună contestaţii.


Pesoanele vizate au primit adrese de la Casa de Pensii prin care au fost  informate că trebuie să returneze ajutoarele pe care le-au primit în ultimii ani. Ele au primit în medie peste 20.000 de lei de persoană. Cea mai mică sumă este de aproximativ 12.000 de lei, iar cea mai mare se ridică la peste 40.000 de lei.

Anul trecut, o comisie din cadrul Ministerului Muncii a făcut un control la Sibiu, în urma căruia au fost anulate certificatele de handicap a peste 90% dintre persoanele declarate cu handicap din judeţul Sibiu, pe motiv că acestea nu suferă de niciun handicap.


Cei în cauză susţin însă că acest control a fost ilegal. Ei depun acum contestaţii la tribunal, pe motiv că nu au de unde să plătească aceste sume.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bani returnaţi contestaţii control control ilegal Handicapaţi Ministerul Muncii Sibiu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 iul 12:56
...de lei. Decizia a venit în urma unor controale de la Ministerului Muncii. Citește mai departe… Articol RTV.NET – Stiri – Ştiri ...
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H