Hans Klemm a depus jurământul în calitate de ambasador al SUA

Hans Klemm a depus jurământul în calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. Ceremonia a avut loc miercuri şi s-a desfăşurat la Departamentul de Stat, în Washington, D.C.

17 sept. 2015, 06:36
Hans Klemm a depus jurământul în calitate de ambasador al SUA

La ceremonia desfăşurată la sediul Departamentului de Stat au participat Secretarul american de Stat, John Kerry, dar şi ambasadorului desemnat al României în Statele Unite, George Maior, informează România TV

John Kerry a prezentat România drept un aliat de încredere al SUA, subliniind relaţia excelentă dintre cele două state. De asemenea, oficialul american a salutat angajamentul ferm al României pentru respectarea statului de drept şi eforturile de a combate fenomenul corupţiei.

Citeşte şi MAE salută confirmarea diplomatului Hans G. Klemm pentru postul de ambasador SUA la Bucureşti

La rândul său, noul ambasador american la Bucureşti a afirmat că se va concentra pe oferirea de sprijin în lupta anticorupţie, dar şi pe dezvoltarea relaţiilor economice româno-americane. Hans G. Klemm a salutat eforturile României de a combate fenomenul corupției, menționând „campania hotărâtă” dusă în acest sens și arătând că Bucureștiul reprezintă un exemplu în acest domeniu.

„În alocuțiunea avută cu ocazia ceremoniei, secretarul de stat John Kerry a prezentat România drept un aliat de încredere al SUA, subliniind relația excelentă dintre cele două state și cooperarea în promovarea stabilității în plan regional și global. John Kerry a evidențiat în special colaborarea din cadrul operațiunilor din Irak și Afganistan. De asemenea, secretarul de stat a vorbit despre aprofundarea relațiilor economice și comerciale dintre SUA și România, arătând că țara noastră are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de creștere economică din Europa”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, oficialul american a salutat „angajamentul ferm” al României pentru respectarea statului de drept și eforturile de a combate fenomenul corupției, menționând „campania hotărâtă” dusă în acest sens de autoritățile de la București. El a arătat că țara noastră reprezintă un exemplu, în acest sens, pentru țările vecine.

„La rândul său, noul ambasador american Hans G. Klemm a subliniat relațiile bilaterale excelente dintre România și Statele Unite, evidențiind statutul țării noastre de aliat de încredere al SUA și partener NATO. Hans G. Klemm a precizat că, în calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltării relațiilor economice româno-americane. Totodată, s-a referit la combaterea corupției din România, precizând că oferirea de asistență în acest domeniu va fi una dintre prioritățile mandatului său”, adaugă comunicatul.