Hans Klemm: Corupţia înseamnă furt. Dacă acest furt s-ar opri, România ar putea investi în şcoli şi spitale

Corupţia înseamnă furt din bunurile publice. Dacă acest furt se opreşte, România ar deveni o ţară mai prosperă şi ar putea investi în şcoli, spitale, infrastructură, drumuri, lucru care din nefericire încă nu s-a întâmplat pe măsura aşteptărilor, tocmai pentru că s-a furat, a spus ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, într-un interviu pentru „Bihoreanul“.

RomaniaTV.net
17 nov. 2017, 12:12
Hans Klemm: Corupţia înseamnă furt. Dacă acest furt s-ar opri, România ar putea investi în şcoli şi spitale

Întrebat de ce este esenţial ca un stat să nu fie dominat de corupţie, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat: „Parteneriatul strategic dintre România şi SUA este foarte puternic şi apreciem mult colaborarea noastră, ca parteneri şi ca aliaţi. Ceea ce îşi doresc SUA este o Românie şi mai puternică, mai prosperă, pentru că aşa ar aduce resurse mai mari în cadrul parteneriatului şi am putea realiza lucruri mai măreţe decât în prezent”.

„Corupţia înseamnă furt din bunurile publice. Dacă acest furt se opreşte, România ar deveni o ţară mai prosperă şi ar putea investi în şcoli, spitale, infrastructură, drumuri, lucru care din nefericire încă nu s-a întâmplat pe măsura aşteptărilor, tocmai pentru că s-a furat”, a completat ambasadorul SUA.

Întrebat de ce insistă cu fiecare prilej pentru respectarea statului de drept, Hans Klemm a spus că aceasta este atitudinea SUA în relaţia cu toate celelalte ţări democratice, în special cu cele ameninţate de forţe care ar putea submina statul de drept.

„Cred cu tărie în valorile democratice, întemeiate pe fundamentul legii. O democraţie e definită nu de lideri individuali, ci de lege. Toată lumea se supune legii, acesta e principiul de bază al democraţiei, şi aceasta e atitudinea SUA nu doar în România, ci în relaţia cu toate celelalte ţări democratice, în special cu cele ameninţate dintr-un motiv sau altul de forţe care ar putea submina statul de drept. Sprijinul SUA în lupta României împotriva corupţiei şi pentru respectarea statului de drept este un lucru pe care nu doar eu l-am repetat necontenit, l-au subliniat toţi predecesorii mei. Preşedintele Donald Trump, în declaraţia făcută cu ocazia vizitei preşedintelui Klaus Iohannis la Casa Albă în iunie, a spus acelaşi lucru: SUA vor sprijini întotdeauna lupta României împotriva corupţiei. Noi credem că statul de drept e cea mai bună asigurare a prosperităţii economice şi a libertăţii umane, a respectării drepturilor fundamentale ale omului”, a mai spus Hans Klemm.