Hans Klemm: Monitorizăm activităţile de influenţă malignă ale Rusiei din presa şi societatea românească

Publicat: Miercuri, 13 Martie 2019 14:16 // Actualizat: Miercuri, 13 Martie 2019 14:16 // Sursa: romaniatv.net

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, dezvăluie într-un inteviu pe Europa Liberă că ambasada Americii are „o echipă care monitorizează activităţile de influenţă malignă ale Rusiei din presa şi societatea românească”.

Europa Liberă: Se poate spune că Rusia este inamicul SUA?

Hans Klemm: Comportamentul Rusiei este cu siguranţă foarte îngrijorător pentru SUA şi pentru NATO.

Europa Liberă: Atacurile cibernetice asupra NATO și în general asupra statelor aliate sunt în creștere. Propaganda și dezinformarea par să fi depășit nivelul întâlnit în confruntările clasice. Washington-ul socotește aceste agresiuni ca fiind parte a unui război?

Hans Klemm: Sunt activităţi care ne trezesc mari, mari îngrijorări. La Ambasadă, avem o echipă care monitorizează activităţile de influenţă malignă ale Rusiei din presa şi societatea românească şi încercăm să împărtăşim din ce în ce mai mult aceste informaţii cu partenerii noştri din Guvernul României, dar şi cu publicul român. Aşa cum aţi spus, nivelul de propagandă rusă şi încercările de influenţă malignă sunt îngrijorător de ridicate şi suntem foarte bucuroşi de nivelul de rezistenţă la aceste activităţi demonstrat de România.

Europa Liberă: Modificarea Legilor Justitiei, decapitarea DNA și găsirea soluțiilor de salvare a politicienilor corupți se suprapun peste mișcările similare din Polonia sau Ungaria. Care sunt riscurile unor astfel de manevre în România?

Hans Klemm: În preambul, Tratatul NATO de la Washington stipulează că toate ţările membre NATO trebuie să urmărească principiile democraţiei, libertăţilor individuale şi statului de drept. Şi Parteneriatul nostru Strategic este întemeiat pe principii similare. Statul de drept include un sistem judiciar independent, procurori liberi de influenţe politice neadecvate şi un efort de a combate infracţiunile şi corupţia din sistemul public. Riscurile pe care le identificăm aici sunt ca România să nu adopte pe deplin aceste principii şi, nereuşind să lupte adecvat împotriva corupţiei, să ofere actorilor care doresc să prejudicieze România, precum Rusia, o ocazie să profite de acest lucru şi să genereze dezbinare în societatea românească.

Citeşte AICI integral inteeviul cu ambasadorul american la Bucureşti.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ambasada SUA la Bucureşti Hans Klemm rusia influenta romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8254
RON
01 Apr
noapte 0 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H