Hans Klemm: România are un mare potenţial de a deveni o destinaţie atractivă pentru turişti

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat joi, in timpul unui tur prin centrul Bucureştiului, că România are un mare potenţial să devină o destinaţie atractiva pentru turiştii americani, dar este nevoie de o mai bună promovare a ţării.

RomaniaTV.net
29 oct. 2015, 17:53

„Cred că România are un mare potenţial să devină o destinaţie atractivă pentru turiştii americani. Deja este, dar potenţialul pentru o înţelegere mai mare a României de către America este acolo”, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.  american in Piata Revolutiei.

Diplomatul american a mai spus că este nevoie de o promovare mai bună a României pentru a atrage turişti, precizând că astfel de campanii ar putea fi coordonate fie de industria de resort, fie de guvern. „În timp ce m-am pregătit pentru misiunea de la Bucureşti, am avut senzaţia că România poate să facă o treabă mai bună. Industria turistică, Guvernul României sau o combinaţie (din astea doua – n.r.) să explice România într-un mod mai captivant Americii, dar probabil şi altor părţi de lume, de asemenea. Dacă vă uitaţi la alte ţări, vecini sau alte state membre ale UE, unele fac o treabă foarte bună în a se brandui, în a se vinde Americii. Irlanda este un exemplu, dar sunt, de asemenea, şi Marea Britanie, Franţa, Germania”, a mai spus Klemm, potrivit bzi.ro.

Citeşte şi Hans Klemm: Dacă nu ar fi fost corupţia, resursele publice din România puteau fi folosite pentru autostrăzi

Intrebat cum i se pare Bucureştiul după o plimbare pe jos prin centrul Capitalei, Klemm a spus: „Extraordinar. Am avut multe oportunităţi să merg cu maşina prin Bucureşti, dar nu să merg încet şi să învăţ despre istoria asociată a acestor clădiri fantastice din centrul oraşului. (…) Ce am văzut în Bucureşti până acum este foarte impresionant.”

Ambasada SUA a premiat antreprenorul lunii octombrie joi, câştigătorul titlului fiind firma Bucharest Walks, care organizeză tururi ghidate prin Bucureşti. După terminarea ceremoniei, ambasadorul a beneficiat de un tur prin centrul Bucureştiului, de la Casa Oamenilor de Ştiinţă, din Piaţa Lahovari, până la Biserica Kretzulescu.