Haos generalizat în SUA. Tupac Shakur a cerut ajutor de şomaj, autorităţile l-au acuzat de fraudă, apoi guvernatorul i-a cerut scuze

O persoană cu numele Tupac Shakur a depus actele pentru a obţine ajutor de şomaj în statul american Kentucky. Rapperul Tupac Shakur (foto) a murit în 1996, iar autorităţile americane au crezut că documentele completate după declanşarea epidemiei Covid-19 sunt o dovadă de neseriozitate.

29 apr. 2020, 18:54
Haos generalizat în SUA. Tupac Shakur a cerut ajutor de şomaj, autorităţile l-au acuzat de fraudă, apoi guvernatorul i-a cerut scuze

O persoană cu numele Tupac Shakur a depus actele pentru a obţine ajutor de şomaj în statul american Kentucky. Cum rapperul Tupac Shakur a murit în 1996, autorităţile au crezut că documentele sunt o dovadă de neseriozitate, dar ulterior guvernatorul Andy Bashear a fost nevoit să îi ceară scuze cetăţeanului care poartă acelaşi nume cu faimosul rapper după ce l-a dat exemplu de cerere completată aiurea şi de tentativă de fraudă, arată New York Post.

Am avut pe cineva care a depus cerere de şomaj pentru Tupac Shakur, aici, în Kentucky„, a spus Beshear crezând că este vorba despre muzicianul ucis în 1996. „Cel care a făcut asta poate a crezut că e o glumă, cred că aşa s-a gândit. Din cauza unor oameni ca aceştia a trebuit să revedem multe alte solicitări„, a comentat guvernatorul.

Citeşte şi SUA a pierdut din cauza pandemiei de coronavirus toate locurile de muncă create în ultimii 11 ani

Cererea era însă reală şi aparţinea unui bărbat în vârstă de 46 de ani, din Lexington. Shakur lucrase ca bucătar într-un restaurant iar declanşarea epidemiei a determinat închiderea localului. „M-am chinuit în ultima lună să îmi dau seama cum pot să plătesc facturile„, a declarat Shakur unei publicaţii locale.

Shakur este unul dintre cei peste 20 de milioane de americani care au aplicat pentru ajutor de şomaj după ce şi-a pierdut locurile de muncă în urma epidemiei. El a cerut ajutor de şomaj pe 13 martie şi s-a mirat că nici după o lună nu a primit niciun ban. Abia atunci când a auzit declaraţia guvernatorului şi-a dat seama că autorităţile au crezut că documentele sale au fost o farsă.

Guvernatorul l-a sunat personal pe Shakur pentru a-şi cere scuze, marţi dimineaţă.