SUA a pierdut din cauza pandemiei de coronavirus toate locurile de muncă create în ultimii 11 ani

Economia Statelor Unite a pierdut în numai patru săptămâni aproape toate locurile de muncă create în ultimii 11 ani, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi companiilor şi circulaţiei persoanelor pentru a ţine sub control pandemia de coronavirus, relatează CNBC, citat de News.ro.

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 05:05
SUA a pierdut din cauza pandemiei de coronavirus toate locurile de muncă create în ultimii 11 ani

Închiderea forţată a afacerilor la nivel naţional a dus din nou la creşterea numărului de solicitări pentru indemnizaţii pentru şomaj, care a atins săptămâna trecută 5,24 milioane, a anunţat joi Departamentul Muncii.

În combinaţie cu cele trei rapoarte anterioare privind cererile pentru indemnizaţii de şomaj, numărul americanilor care au făcut astfel de solicitări în ultimele patru săptămâni a atins 22,025 milioane. Acest număr este aproape de cele 22,442 milioane de locuri de muncă create în afara sectorului agricol din noiembrie 2009, când economia Statelor Unite a început adauge locuri de muncă după Marea Recesiune, informează sursa citată.

Doar 417.000 de lucrători din SUA mai trebuie să depună cereri de indemnizaţii pentru şomaj pentru a anula tot câştigul realizat începând cu 2009, cifra urmând probabil să fie depăşită cu uşurinţă în această săptămână.

Natura rapidă a pierderilor de locuri de muncă va fi fără precedent, eliminând în doar cinci săptămâni locurile de muncă înfiinţate pe parcursul a peste 10 ani.

Citeşte şi: Economiştii anunţă o dublă recesiune. Criză mai mare decât Marele Crah din anii 30


loading...