Haos și pe sectorul feroviar. Circulaţia trenurilor, grav afectată din cauza vremii

Publicat: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019 09:27 // Actualizat: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019 19:54 // Sursa: romaniatv.net

Circulaţia trenurilor a fost afectată de condiţiile meteo severe.

UPDATE: Circulaţia feroviară este întreruptă sâmbătă seara pe Magistrala 800 Bucureşti - Constanţa, între staţiile Obor şi Pantelimon, în Capitală, firul de contact fiind rupt de crengi căzute, a informat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, se acţionează pentru remediere şi nu sunt garnituri oprite în linie curentă. 

Știrea inițială:

Circulaţia trenurilor este afectată, sâmbătă dimineaţă, de condiţiile meteorologice severe, pe relaţiile Bucureşti Nord - Lehliu şi Valea Albă - Drobeta Turnu Severin Mărfuri, unde mai mulţi copaci au căzut pe firul de contact, alimentarea cu electricitate a locomotivelor fiind întreruptă, anunţă CFR. Pe sectorul Bucureşti - Lehliu, care are două fire de circulaţie, trenurile vor fi cuplate la locomotive diesel, însă între Valea Albă - Drobeta Turnu Severin Mărfuri este un singur fir, astfel că trenurile din zonă sunt oprite în gări până la remedierea problemelor.

 Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, sâmbătă dimineaţă, circulaţia trenurilor este afectată de condiţiile meteo severe pe relaţiile Bucureşti Nord - Lehliu şi Valea Albă - Drobeta Turnu Severin Mărfuri, secţii aflate pe raza Regionalelor Bucureşti şi Craiova, unde mai mulţi copaci care au cedat sub greutatea gheţii s-au prăbuşit pe firul de contact, ceea ce a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică a locomotivelor.

"Personalul feroviar este deja pe teren şi acţionează într-o primă etapă cu drezine pantograf pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor prăbuşiţi, apoi se va interveni cu personal specializat pentru înlocuirea componentelor avariate, restabilirea alimentării firului de contact şi efectuarea reglajelor la catenară", spun reprezentanţii CFR.

Citeşte şi Vremea rea face victime. ISU Bucureşti Ilfov a avut în numai zece ore 115 de solicitări. Un tramvai, prins între doi copaci căzuţi

Astfel, pe sectorul Bucureşti - Lehliu, care are două fire de circulaţie, trenurile vor tranzita zona prin cuplarea unei locomotive Diesel la fiecare garnitură, până la finalizarea lucrărilor de intervenţie, care se vor desfăşura alternativ pe cele două fire. Tracţiunea Diesel este realizată cu două locomotive ale operatorului naţional CFR Călători.

În schimb, secţia de cale ferată Valea Albă - Drobeta Turnu Severin Mărfuri are un singur fir de circulaţie, astfel că trenurile care tranzitează zona au fost oprite în gările de pe traseu, măsură care va fi menţinută în toată perioada necesară desfăşurării intervenţiilor pentru tăierea, îndepărtarea copacilor şi restabilirea alimentării cu energie electrică a firului de contact.

Potrivit CFR, în condiţii speciale se circulă în continuare la intrarea în Capitală, pe sectorul Buftea - Periş - Crivina, unde se înregistrează fluctuaţii de tensiune în linia de contact şi implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cale ferată circulatie trenuri circulaţie trenuri afectată copaci cazuti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
29 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H