HAOS în comunicarea datelor: PNL a publicat marţi bilanţul COVID, apoi l-a şters, după ce GCS a anunţat că nu este oficial

Grupul de Comunicare Strategică a întârziat, marți, anunțarea bilanțului zilnic al cazurilor de COVID-19 în România. Totuși, la ora 13:00, la care bilanțul era în mod normal făcut public, acesta a apărut pe pagina de Facebook oficială a PNL, anunţă Spotmedia.

RomaniaTV.net
30 iun. 2020, 14:00

Reprezentanții GCS au spus însă ca acest document nu este oficial și că „este necesară clarificarea unor date”, iar raportarea va întârzia.

Ulterior, liberalii au șters postarea de pe Facebook, deși aceasta conținea inclusiv infograficul zilnic de pandemie. Jurnaliștii acreditați la GCS au facut însă capturi cu postările de pe pagina PNL.

Bâlbâiala de azi vine după ce, sâmbătă, raportarea a fost anunțată mai întâi ca fiind parțială, dintr-un număr mic de teste, 1.877.

Ulterior, Grupul a anunțat că bilanțul e același, și după procesarea tuturor testelor.

 

„Numărul testelor pentru noul coronavirus realizate până în prezent este de 687.618, respectiv de 12.236 în total față de cele comunicate în 26 iunie a.c.

Actualizarea este necesară în urma comunicării parțiale a numărului de teste realizate la nivelul laboratoarelor din întreaga țară, determinată de procesul de centralizare a informațiilor, precum și a unor deficiențe tehnice existente.

Numărul cazurilor depistate pozitiv cu noul coronavirus rămâne de 325 de persoane”, a anunțat CGS.

Citeşte şi: Experienţele pacienţilor internaţi în secţiile ATI. Episoade de delir, confuzie şi halucinaţii: L-am văzut pe Diavol


loading...