Haos în fața Parlamentului European de la Bruxelles! Fermierii protestatari au provocat incendii și au aruncat cu ouă în instituție. În clădire se află și Klaus Iohannis

Incidente la protestul fermierilor, din fața Parlamentului European de la Bruxelles. Au provocat incendii și au încercat să spargă barierele de securitate, dar au fost îndepărtați cu tunuri cu apă. În paralel, aproximativ 1.000 de tractoare au blocat rute importante din Bruxelles. Fermierii sunt furioși din cauza taxelor, a costurilor în creștere și a importurilor ieftine din afara UE care le pun afacerile în pericol.

01 feb. 2024, 19:30

Mai multe incendii au izbucnit în fața sediului Parlamentului European de la Bruxelles, acolo unde se află și președintele Klaus Iohannis. Incendiile au fost provocate de fermierii protestatari. Echipa Antena 3 CNN a transmis imagini în direct, de la fața locului.

Citește și Fermierii din Tg. Mureş renunţă la proteste. Ministrul Florin Barbu merge cu doleanţele lor la Bruxelles

Protestul are loc joi în timp ce în interiorul clădirii se desfășoară o ședință a Consiliului European la care participă toți liderii țărilor UE, inclusiv președintele României, Klaus Iohannis.

Pompierii și polițiștii au ajuns la fața locului pentru a dărâma baricadele și a stinge flăcările, în timp ce protestatarii aruncau cu ouă în sediul Parlamentului și au afișat mai multe bannere.

În paralel, aproximativ 1.000 de tractoare au blocat rute importante din Bruxelles.

Ce a declarat Klaus Iohannis

Fermierii sunt furioși din cauza taxelor, a costurilor în creștere și a importurilor ieftine din afara UE care le pun afacerile în pericol.

Proteste asemănătoare au loc și în alte țări, precum Franța, Spania, Portugalia, Țările de Jos, Germania, Polonia, Italia și România, potrivit SkyNews.com.

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit despre protestele fermierilor spunând că UE ar putea să propună unele ”proceduri de ameliorare”.

Acesta a făcut declarațiile joi, la Bruxelles, înainte de participarea la Consiliul European. Capitala belgiană este aproape blocată din cauza protestului fermierilor.

„Nu putem să ne întâlnim în Bruxelles care este aproape blocat și să nu discutăm aceste probleme (…) au fost discutate aseară, azi discutăm din nou”, a dezvăluit Klaus Iohannis.

El a vorbit despre soluțiile care ar putea să vină de la Comisia Europeană.

Citește și Fermierii români continuă protestele, în timp ce transportatorii sunt de altă părere. ”Am luat o pauză, până luni, să vedem dacă se țin de cuvânt”

„Fermierii români au aceleași probleme cu fermierii din Franța, Belgia. Vom vedea cum poate comisia să vină cu anumite proceduri de ameliorare. Culoarele solidarității nu afectează agricultorii din România”, a precizat Klaus Iohannis.