Haos înaintea noului an şcolar. Firea: Prefectul abia a venit din vacanţă, avem doar reguli teoretice

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marţi seară că a propus organizarea de urgenţă a unei şedinţe a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru a discuta despre regulile pe care trebuie să le respecte elevii când merg la şcoală, însă este în aşteptarea prefectului, care se ocupă de "abuzuri".

11 aug. 2020, 20:14
Haos înaintea noului an şcolar. Firea: Prefectul abia a venit din vacanţă, avem doar reguli teoretice

„Nu s-au dat (n.r. regulile), sunt doar la nivel teoretic. Prefectul abia a venit din concediu. Prima lui grijă a fost să atace nişte hotărâri din Consiliul General al Primăriei, deci gesturi politice. Noi am propus să se organizeze de urgenţă o şedinţă a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, în care să venim toţi – primar general, primari de sectoare şi directori de şcoli şi Inspectoratul Şcolar. Tot aşteptăm să fim chemaţi. Între timp, prefectul se ocupă cu abuzuri, să atace dispoziţiile mele ca primar general şi hotărâri ale Consiliului General”, a afirmat Firea la TVR.

Vor purta elevii masca la şcoală, din 14 septembrie? Cum răspunde ministrul Educaţiei şi care va fi situaţia celor din clasele mici 

Cât despre implicarea primăriilor în distribuirea tabletelor pentru elevi, Firea a spus că Guvernul şi-a asumat această responsabilitate.

„Niciuna (n.r. implicarea primăriilor în distribuirea tabletelor), pentru că Guvernul a spus că va cumpăra tablete pe bani europeni. Împărţirea lor o fac inspectoratele. Inspectoratele şcolare sunt descentralizate ale Guvernului, adică sunt în subordinea Ministerului Educaţiei”, a afirmat Firea. 

Klaus Iohannis a anunţat miercuri că anul şcolar preuniversitar va fi deschis pe 14 septembrie şi a prezentat trei scenarii după care vor funcţiona şcolile, în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus.