Haos pe aeroportul din Berlin! 35.000 de pasageri sunt afectați din cauza unei greve generale

Angajaţii aeroportului BER din Berlin au intrat miercuri în grevă pentru a cere majorarea salariilor, astfel că operatorul singurului aeroport din capitala Germaniei a fost nevoit să anuleze toate zborurile programate pentru ziua de miercuri, transmite Reuters.

25 ian. 2023, 15:27
Haos pe aeroportul din Berlin! 35.000 de pasageri sunt afectați din cauza unei greve generale

Toate zborurile au fost anulate miercuri pe Aeroportul Brandenburg din Berlin (BER), după ce angajații au intrat în grevă pentru a solicita salarii mai mari. Aproximativ 300 de decolări și aterizări cu aproape 35.000 de pasageri au fost inițial planificate pentru miercuri. Greva a început în jurul orei 3:30 a.m, conform reuters.com

Citiți și: Dezastru de proporții! A explodat cel mai mare acvariu cilindric din lume. Peste 1.000 de pești exotici s-au împrăștiat pe o stradă din Berlin

Operatorul aeroportului BER a transmis că această grevă ar urma să afecteze aproximativ 35.000 de pasageri

Printre cele mai importante companii aeriene care utilizează aeroportul BER sunt EasyJet Plc şi Deutsche Lufthansa AG.

Sindicatul Verdi a făcut apel la personalul aeroportului din serviciile terestre, la agenții de securitate, dar și către angajații operatorului aeroportuar BER să facă grevă de avertisment pentru a-și striga nemulțumirile față de felul în care se prezintă negocierile salariale colective.

„Sperăm că presiunea este suficientă. Când vezi cât de mare este rata inflației și iei în calcul că colegii din această zonă nu au o creștere salarială de mulți, mulți ani, această ofertă este desigur o palmă pentru colegi”, a spus reprezentantul sindical Enrico Ruemker, adăugând că scopul este determinarea la negocieri rapide.

Acesta a adăugat că s-a făcut o ofertă de negociere colectivă pentru un termen de 24 de luni, conform căreia salariile vor crește cu 3% la 1 iunie și cu încă 2% la 1 mai anul viitor.

Mai exact, sindicatul Verdi dorește o majorarea salarială de 500 de euro pe lună pentru personalul de la sol pe parcursul următoarelor 12 luni precum şi bonusuri mai mari pentru agenţii de securitate care lucrează în week-end şi de sărbătorile publice.

Aeroportul internaţional Berlin-Brandenburg a fost inaugurat în 2020, după opt ani de întârzieri. Peste 19 milioane de pasageri au trecut prin acest aeroport în 2020, comparativ cu cei aproape 49 de milioane de pasageri care au tranzitat anul trecut prin aeroportul de la Frankfurt, conform Agerpres.

Traficul aerian şi-a revenit după pandemie, o cerere explozivă fiind înregistrată în special în cazul călătoriilor de agrement. Această creştere a provocat haos în aeroporturile din Europa după ce operatorii aeroporturilor şi personalul de la sol au avut dificultăţi în a face faţă cererii.

Citiți și: Orice pentru Zelenski: Germania trimite tancuri ultramoderne în Ucraina. Scholz tocmai a făcut anunțul