Orice pentru Zelenski: Germania trimite tancuri ultramoderne în Ucraina. Scholz tocmai a făcut anunțul

Germania se implică din ce în ce mai mult în conflictul militar dintre Ucraina și Rusia. Cancelarul Olaf Scholz a declarat că va trimite tancuri principale de luptă, ultramoderne, lui Volodimir Zelenski. 

25 ian. 2023, 13:45
Orice pentru Zelenski: Germania trimite tancuri ultramoderne în Ucraina. Scholz tocmai a făcut anunțul

Conflictul din Donbas este departe de a se încheia.

Ucraina trage tare să recupereze Donbas, teritoriile ocupate de armata rusă. Astfel, în ajutorul ei vine Germania, care va trimite tancuri principale de luptă Leopard 2. Anunțul a fost făcut de cancelarul Olaf Scholz miercuri, 25 ianuarie.

„Această decizie urmează linia noastră binecunoscută de a ajuta Ucrainei în cel mai bun mod în care putem. Acționăm îndeaproape într-o manieră coordonată la nivel internațional”, a transmis Olaf Scholz într-un comunicat de presă.

Potrivit oficialilor de la Berlin, obiectivul Ucrainei și al aliaților este crearea a două batalioane cu tancuri Leopard 2. Astfel, nemții vor expedia 14 tancuri de acest tip, din depozitele militare.

De semenea, Olaf Scholz a mai precizat că în curând va începe și antrenarea militarilor ucraineni, pentru a putea utiliza la capacitate maximă tancurile.

 

Concedieri şi demisii în lanț după un mare scandal de corupție care zguduie guvernul lui Zelenski în plin război cu Rusia

 

Între timp, în Ucraina, continuă tensiunile la vârful structurilor guvernamentale.

O serie de oficiali ucraineni de rang înalt au fost demiși după un mare scandal de corupție care zguduie guvernul lui Zelenski în plin război cu Rusia. De asemenea, adjunctul ministrului Apărării Viaceslav Şapovalov, adjunctul directorului administraţiei prezidenţiale Kirilo Timoşenko şi adjunctul procurorului general Oleksii Sîmonenko au demisionat.

Valentin Reznicenko a fost acuzat de mai multe publicații ucrainene, în noiembrie, că ar fi atribuit contracte de reparaţii de drumuri în valoare de zeci de milioane de euro unui grup co-fondat de iubita sa, care lucrează ca antrenor de fitness.