Haos pe aeroportul din Shanghai, după ce un angajat a fost testat pozitiv cu Covid-19 | VIDEO

Un adevărat haos s-a iscat pe aeroportul din Shanghai, după ce un angajat a fost testat pozitiv cu Covid-19. Oficialii au luat imediat măsuri şi au decis să testeze pe toţi cei prezenţi în aeroport. Imaginile arată că mii de oameni încearcă să scape printr-o rampă, iar angajații să-i oprească.

23 nov. 2020, 12:00
Haos pe aeroportul din Shanghai, după ce un angajat a fost testat pozitiv cu Covid-19 | VIDEO
Haos aeroport Shanghai

Haos pe aeroportul din Shanghai. Personalul echipat corespunzător a fost filmat în timp ce forţează o mulțime de călători, într-o zonă de subsol a aeroportului Shanghai Pudong din centrul țării, scrie Daily Mail, citat de Alepf News.

Un alt val de oameni a încercat să scape printr-o rampă, iar angajații aeroportului au făcut eforturi să-i oprească. Unele surse menționează că aeroportul testează doar membrii personalului, în timp ce altele susțineau că toți, inclusiv pasagerii erau supuși noilor reguli.

Citeşte şi: China, măsură-şoc în lupta cu COVID: Cum au apărut pasagerii unui zbor din Shanghai. Imaginile au făcut înconjurul lumii – FOTO

Haos pe aeroportul din Shanghai

China foloseşte un vaccin experimental împotriva COVID-19

China foloseşte un vaccin experimental împotriva COVID-19. Aproape un milion de persoane au fost vaccinate deja „de urgenţă” cu două seruri anti-COVID ale firmei chineze Sinopharm. Compania farmaceutică nu a furnizat, însă, date clinice pentru a demonstra eficienţa vaccinurilor.

Încă din această vară, autorităţile chineze au autorizat folosirea de vaccinuri încă neomologate în cazul unor nevoi considerate urgente, precum ar fi angajaţii şi studenţii care lucrează în străinătate sau lucrătorii expuşi, transmite agenţia AFP, citată de Agerpres.

Vaccinurile noastre au fost inoculate la aproape un milion de persoane şi nu am fost anunţaţi despre reacţii indezirabile grave”, a declarat Liu Jingzhen, preşedintele Sinopharm.

Citeşte şi: O nouă boală care face RAVAGII în China, după ce a scăpat dintr-un laborator

Reprezentanţii companiei chineze susţin că niciuna dintre persoanele vaccinate nu s-a mai infectat cu COVID-19, cu toate că s-a dus în „peste 150 de ţări”.

Noul coronavirus a fost detectat prima oară în China la sfârşitul anului 2019. În prezent, autorităţile chineze au anunţat că există patru vaccinuri în faza 3 a studiilor pe om, ultimul înainte de o posibilă omologare.

Testele sunt efectuate în străinătate deoarece există foarte puţini pacienţi infectaţi în China, unde răspândirea noului coronavirus a fost oprită, în mare măsură, încă din primăvară.

Preşedintele companiei chineze a dat asigurări că grupul său este „în avanposturile mondiale” în dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID. Cu toate acestea, el nu a făcut publice date ştiinţifice.

Preşedintele chinez Xi Jinping a promis că orice vaccin produs de o companie din ţara sa va deveni „un bun public mondial”, ce va fi accesibil ţărilor în curs de dezvoltare, notează sursa citată.