Haos pe aeroportul Heathrow din Marea Britanie. Sute de persoane s-au înghesuit să prindă un ultim zbor spre casă

Este haos pe aeroportul Heathrow din Marea Britanie, după ce mai multe state europene, printre care şi România, au anunţat restricţii din cauza noii tulpini de coronavirus. Aglomeraţie a fost astăzi şi pe aeroportul Otopeni. Mii de romani s-au grăbit să prindă ultimele avioane înainte de impunerea restricţiilor dure în Marea Britanie.

21 dec. 2020, 15:44

Haos pe aeroportul Heathrow din Marea Britanie. Sute de pasageri s-au înghesuit să prindă un ultim zbor spre casă, după introducerea interdicţiilor anunţate de mai multe state europene.

Haos pe aeroportul Heathrow din Marea Britanie. Sute de români s-au întors acasă de sărbători

S-a stat la cozi uriaşe, iar autoritatile au gestionat cu greu mulţimea!

Aglomeraţie a fost şi pe Aeroportul Otopeni. Sute de români s-au întors din Regatul Unit de sărbători. Aceştia vor intra în carantină timp de 14 zile.

Citeşte şi Londra şi sud-estul Angliei intră în carantină. Noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie se răspândeşte mai rapid

Reamintim că Franța s-a alăturat Irlandei, Italiei, Olandei, Belgiei, Austriei, Bulgariei, Germaniei, Finlandei și Danemarcei pentru a interzice toate zborurile care transportă pasageri din Marea Britanie în Europa pentru o perioadă de cel puțin 48 de ore.

Olanda a fost prima țară care a anunțat interdicția de călătorie cu Marea Britanie, care va rămâne în vigoare până la 1 ianuarie.

Potrivit ECDC şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină au fost deja confirmate în afara Marii Britanii, respectiv nouă cazuri în Danemarca şi câte unul în Olanda şi Australia.

”Mai multe alte ţări au semnalat OMS alte variante care cuprind unele dintre schimbările genetice ale variantei britanice”, în special o mutaţie denumită ‘N501Y’, precizează OMS.

Africa de Sud, care la rândul ei a semnalat vineri o variantă problematică a coronavirusului SARS-CoV-2, consideră de asemenea că mutaţia ‘N501Y’ se află la originea creşterii numărului cazurilor de COVID-19, mai multe cercetări fiind în desfăşurare.