Haosul mobilizărilor. Rusia a chemat la război un chirurg chior, pe jumătate surd şi cu cancer de piele FOTO

Un chirurg în vârstă de 59 de ani orb la un ochi, pe jumătate surd și bolnav de cancer a fost mobilizat în Rusia.

25 sept. 2022, 14:30
Haosul mobilizărilor. Rusia a chemat la război un chirurg chior, pe jumătate surd şi cu cancer de piele FOTO

După cum scrie „ Novaya Gazeta ”, un locuitor din Asbestu, regiunea Sverdlovsk, a primit o citație de mobilizare și a fost concediat de la muncă pe 22 septembrie. În dimineața zilei următoare, vineri, el a fost trimis la o întâlnire militară într-un sat din regiunea Volgograd.

Acum chirurgul comandă plutonul, întrucât are în rezervă gradul de sublocotenent al serviciului medical, mai notează publicaţia.

Citeşte şi Debandadă totală la mobilizarea ruşilor. Beţi criţă, recruţii se luptă deja între ei, moralul armatei lui Putin e la pământ VIDEO

Tata este șocat, nu mai spune nimic, este într-o stare depresivă, dar încearcă să-şi păstreze firea și să fie calm, pentru a nu ne supăra nici pe mine, nici pe mama, ca să nu ne îngrijorăm. Păstrează totul în el, suferă în interior, încearcă să nu-şi arate în niciun fel emoţiile”, a declarat fiica chirurgului, Polina Diachok.

Se știe că bărbatul a fost diagnosticat cu urolitiază, cancer de piele din prima etapă, este și orb la un ochi și nu poate vedea nimic fără ochelari. În plus, are astigmatism, hipertensiune arterială și are dificultăţi mari de auz.

Citeşte şi Imediat după ce a decretat mobilizarea, Putin a plecat în vacanţă. Mai multe filmări au fost preînregistrate, pentru a le da ruşilor senzaţia că preşedintele munceşte continuu

Viktor Dyachka, bărbatul care a primit ordin de mobilizare: