Harry a recunoscut că a consumat în mod regulat droguri în adolescenţă: ”M-a ajutat să fac față traumelor și durerilor din trecut”

Prinţul Harry a dezvăluit sâmbătă că s-a simţit întotdeauna "uşor diferit" de restul familiei regale britanice. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu cu un cunoscut specialist în traumă şi adicţii. Fiul cel mic al Regelui Charles al III-lea și al fostei sale soții, Prințesa Diana, a mărturisit că în adolescență obișnuia să se drogheze. ”M-a ajutat să fac față traumelor și durerilor din trecut”, a spus Harry.

05 mart. 2023, 12:20
Harry a recunoscut că a consumat în mod regulat droguri în adolescenţă: ”M-a ajutat să fac față traumelor și durerilor din trecut”

Prințul Harry, în vârstă de 38 de ani, i-a explicat lui Gabor Maté că, după ce a crescut într-un „cămin destrămat”, face tot posibilul să nu transmită „traume” copiilor săi. Interviul a avut loc după publicarea, în luna ianuarie, a controversatei sale cărţi de memorii „Spare”, în care prinţul povesteşte despre adolescenţa sa marcată de alcool şi de droguri şi detaliază destrămarea relaţiilor cu tatăl său, regele Charles al III-lea, şi cu fratele său, William.

„Pe parcursul întregii mele vieţi, de-a lungul anilor mei de tinereţe, m-am simţit uşor diferit de restul familiei mele”, a declarat Harry lui Maté, scrie Agerpres.

Citește și: Prințul Harry șochează din nou! ”Am fost născut drept piesă de schimb pentru William. Poate are nevoie de un rinichi”

„M-am simţit ciudat” în acel mediu „şi ştiu că şi mama mea s-a simţit la fel”, a precizat el, referindu-se la mama sa, prinţesa Diana.

Prinţul susţine că a fost „salvat” de soţia sa, Meghan, „o fiinţă excepţională” care „venind dintr-o lume diferită, l-a ajutat să iasă” din lumea sa.

În timpul interviului, Maté – autorul mai multor cărţi despre traume şi adicţii – a afirmat că Harry suferă de tulburare de deficit de atenţie.

Rezumând viaţa prinţului, care şi-a pierdut mama la vârsta de 12 ani şi a servit ulterior în forţele armate britanice în Afganistan, specialistul a estimat că acesta că suferă de „o mulţime de traume”.

Harry, care s-a mutat în California după ce a părăsit Marea Britanie şi familia regală la începutul anului 2020, a vorbit despre modul în care îşi creşte cei doi copii: Archie, în vârstă de trei ani, şi Lilibet, de un an.

„Simt o responsabilitate uriaşă de a nu transmite traumele sau experienţele negative pe care le-am avut”, a subliniat el.

Prinţul a adăugat că el şi Meghan încearcă să înveţe din „trecutul” şi din „greşelile” lor pentru a „rupe acest ciclu”.

În memoriile sale, Harry recunoaşte că a consumat în mod regulat canabis şi cocaină în adolescenţă. El i-a povestit lui Maté că consumul de cocaină „nu a făcut nimic pentru mine”, dar că marijuana a fost „diferită”, „ea chiar m-a ajutat’.

”A fost curățarea parbrizului, îndepărtarea filtrelor vieții. Mi-au îndepărtat totul și mi-au adus o senzație de relaxare, ușurare, confort, o ușurință pe care am reușit să o rețin pentru o perioadă de timp. timp”, a împărtășit el. ”Am început să o fac în mod recreațional și apoi am început să realizez cât de bine a fost pentru mine”, a adăugat Harry.

”Aș spune că este una dintre părțile fundamentale ale vieții mele care m-a schimbat și m-a ajutat să fac față traumelor și durerilor din trecut. Ele deblochează atât de mult din ceea ce am suprimat”, a mai adăugat Harry.

Încoronarea regelui Charles al III-lea, în vârstă de 74 de ani, va avea loc în luna mai. Palatul Buckingham nu a indicat dacă Harry şi Meghan vor fi prezenţi.