HARTA STRATULUI DE ZĂPADĂ în România: Vezi unde atinge stratul 135 cm

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru 13 judeţe din sudul şi sud-estul ţării şi cod galben de viscol pentru alte 14 judeţe. Încă de vineri a nins abundent în toată ţara, iar vântul puternic a troienit zăpada, care în unele zone s-a depus în strat mai gros de un metru. În Făgăraş, la Bâlea Lac, acesta măsoară 135 de centimetri.  

RomaniaTV.net
26 ian. 2014, 09:24
HARTA STRATULUI DE ZĂPADĂ în România: Vezi unde atinge stratul 135 cm

Duminică, vremea va fi în general închisă şi va continua să se răcească în cea mai mare parte a ţării. Mai ales dimineaţa şi local va fi ger, în special în est şi sud-est. Va ninge pe arii extinse în regiunile sudice, estice şi local în rest. În sudul Dobrogei vor mai fi precipitaţii şi sub formă de ploaie şi lapoviţă şi condiţii de polei. Vântul va continua să sufle cu putere intensificări în cea mai mare parte a Munteniei, în Dobrogea şi sudul Moldovei, zone în care va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -12 grade în Moldova şi 1 grad în sudul litoralului.

Situaţia drumurilor din România: Tronsoane din autostrăzile A1, A2 şi A3 sunt în continuare închise

PROGNOZA METEO Duminică, în Capitală, vremea va fi rece şi închisă. Mai ales în prima parte a zilei va ninge, iar vântul va mai prezenta intensificări viscolind zăpada. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -6 grade.

Viscolul a dat peste cap circulaţia feroviară: TRENURI ANULATE sau cu întârzieri de sute de minute

PROGNOZA METEO Luni, frigul continuă, pe arii restrânse vorbim chiar de ger, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult noros, va mai ninge în jumătatea de est a ţării şi pe arii restrânse în restul zonelor. Vântul va continua să aibă intensificări în regiunile sud-estice unde trecător va spulbera sau va viscoli zăpada. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între -10 şi 0 grade.

ŞCOLILE SE ÎNCHID, luni şi marţi, din cauza viscolului şi a zăpezii. Vezi unde

Vremea se va menţine rece şi închisă, luni, în Bucureşti. Cerul va noros şi va mai ninge slab pe parcursul zilei când şi vântul îşi mai face simţită prezenţa. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -4 grade.

PROGNOZA METEO Marţi vremea rămâne rece, pe arii restrânse geroasă dimineaţaşi noaptea în estul, sudul şi centrul ţării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între -8 şi 2 grade. Trecător va mai ninge, ziua în nord şi în nord-est, iar noaptea în sud-vest şi sud. Începând de miercuri însă, temperaturile vor creşte uşor spre valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar nu scăpăm de precipitaţii. Acestea vor fi prezente miercuri mai ales în regiunile sudice, estice şi montane, apoi local şi în rest.