Hârtia igienică a devenit simbolul crizei şi a fricii provocate coronavirus. Producătorii lucrează la foc continuu

Odată cu pandemia de coronavirus, hârtia igienică a devenit simbolul crizei și a fricii provocate de COVID-19. Rolele dispar imediat ce sunt așezate pe rafturi, relatează CNN.

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 20:18
Hârtia igienică a devenit simbolul crizei şi a fricii provocate coronavirus. Producătorii lucrează la foc continuu

Companiile care produc aceste bunuri încearcă să se adapteze la această cerere fără precedent. Pentru a face față situației, producătorii sunt nevoiți să facă numeroase compromisuri. Mulți își exploatau deja instalațiile de fabricație 24/7 înainte de pandemie. Acum sunt nevoiți să lucreze doar cu o parte dintre angajați.

„Dacă mă întrebați de ce toată lumea cumpără atât de multă hârtie igienică, nu vă pot explica”, a declarat Tom Sellars, CEO-ul unei firme de hârtie igienică din Wisconsin. „Nu este vorba că folosim brusc mai multă hârtie. Dar creșterea cererii ar putea tensiona lanțul de aprovizionare”, a mai adăugat.

Citeşte şi: Activitatea Spitalului de Pediatrie „Sf. Maria” din Iaşi a fost reluată. Rezultatul şefei de la Oncologie pentru COVID-19, negativ

Un alt producător a declarat că unele comenzi de la comercianți s-au dublat. Compania sa a reușit să expedieze cu 20% mai mult decât capacitatea sa normală. Reprezentanții producătorilor de produse din hârtie au declarat că industria lucrează din greu pentru a răspunde la creșterea bruscă a cererii, iar asta înseamnă că munca din fabrici se va intensifica.

„Vrem să asigurăm consumatorii că facem tot posibilul pentru a asigura o livrare constantă de produse către magazine și vom continua să facem ajustări la planurile noastre, după cum este necesar”, a declarat compania într-un comunicat pentru CNN Business.

Citeşte şi: Coronavirus a ucis mii de oameni în Italia. Imagini şocante cu sicrie într-o biserică din Bergamo

„Primul nostru pas, înainte de a relua producția, a fost să ne gândim cum să ne păstrăm oamenii în siguranță”, a declarat patronul unei firme poducătoare de bunuri de larg consum. „Fără vizitatori, fără clienți, în fabrică”.