Haşotti: Dacă PSD merge singur la prezidenţiale, s-ar putea ca viitorul preşedinte să le fie ostil

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, susţine că în situaţia în care PSD ar merge separat la alegerile prezidenţiale s-ar putea ca viitorul preşedinte să le fie ostil, potrivit Agerpres. De asemenea, el a ţinut să menţioneze că singurul 'vinovat' pentru încă un mandat al preşedintelui Traian Băsescu a fost senatorul social-democrat Mircea Geoană.

13 nov. 2013, 11:04
Haşotti: Dacă PSD merge singur la prezidenţiale, s-ar putea ca viitorul preşedinte să le fie ostil

El precizează că liberalii respectă protocolul cu PSD, pentru că PNL nu poartă ‘tratative secrete’, cum a făcut ‘un an şi jumătate’ social-democratul Ilie Sârbu.

‘Partidul Naţional Liberal şi Crin Antonescu s-au dovedit până acum cei mai îndepărtaţi de vreo colaborare cu Traian Băsescu. Noi nu avem nici un fel de protocol de colaborare, nu avem nici un fel de tratative secrete pe care le-a purtat un om politic foarte apropiat primului-ministru şi un important senator PSD. Mă refer la domnul Ilie Sârbu, care timp de un an şi jumătate, din 2007 începând, a purtat tratative secrete cu domnul preşedinte Traian Băsescu. Faptul este recunoscut şi de domnul senator Sârbu’, a spus Puiu Haşotti, miercuri, la RFI.

El susţine că afirmaţia senatorului PSD Mircea Geoană, potrivit căreia se înşală cel care crede că, aliindu-se cu Băsescu, poate câştiga în 2014, este penibilă, punctând că acesta este singurul ‘vinovat’ pentru încă un mandat al preşedintelui Traian Băsescu.

‘Declaraţia lui Mircea Geoană intră în zona penibilului, pentru că Mircea Geoană a alergat singur şi a ieşit al doilea. Mircea Geoană trebuie să fie ultimul pesedist care să aibă ceva de reproşat lui Crin Antonescu şi Partidului Naţional Liberal. Să nu uităm că PSD împreună cu PNL în 2009 l-au adus pe Mircea Geoană la 55%, iar enorma lui inteligenţă politică l-a determinat să-i facă o vizită lui Vântu şi Traian Băsescu să câştige alegerile prezidenţiale. Singurul vinovat pentru încă un mandat al preşedintelui Băsescu este Mircea Geoană, care în naivitatea lui îşi imaginează că mai poate candida vreodată din partea Partidului Social Democrat la Preşedinţia României. Lucrul acesta nu se va întâmpla niciodată. Dar la Mircea Geoană recunoştinţa este o povară grea’, a arătat senatorul liberal.

 

VEZI SI:

Macovei: Antonescu nu poate aspira la susţinere din partea partidelor de dreapta. E la fel de nociv ca Ponta