Macovei: Antonescu nu poate aspira la susţinere din partea partidelor de dreapta. E la fel de nociv ca Ponta

Crin Antonescu nu poate aspira la o susţinere politică pentru Preşedinţie din partea partidelor de dreapta, el fiind, la fel ca şi Victor Ponta, un politician profund nociv, susţine europarlamentarul PDL Monica Macovei. În plus, potrivit lui Macovei, cariera politică a liderului PNL trebuie să se încheie.

13 nov. 2013, 10:38
Macovei: Antonescu nu poate aspira la susţinere din partea partidelor de dreapta. E la fel de nociv ca Ponta

„Crin Antonescu şi Ponta sunt profund nocivi, cariera lor politică trebuie să se încheie. Crin Antonescu nu mai reprezintă de multă vreme doctrina de dreapta şi nu poate aspira la o susţinere politică pentru Preşedinţie din partea partidelor de dreapta. Antonescu este, ca şi Victor Ponta, un politician profund nociv, iar cariera lui politică trebuie să se încheie. Antonescu, Ponta şi USL au încercat o lovitură de stat în vara lui 2012, au încercat să îşi subordoneze instituţiile independente ale statului, au vrut să distrugă Curtea Constituţională sau DNA”, scrie Macovei, pe blog.

Potrivit fostului ministru al Justiţiei, Antonescu, Ponta şi USL „vor să pună mâna pe justiţie, vor să distrugă ANI, protejează parlamentarii şi miniştrii penali în Parlament”.

„Antonescu, Ponta şi USL ne sufocă cu biruri încercând să-şi mascheze incompetenţa şi dezastrul economic pe care l-au provocat. Ei au înscenat privatizări, au viciat proceduri şi s-au jucat cu soarta salariaţilor, la Oltchim şi CFR Marfă. Antonescu, Ponta şi USL vor să pună mâna pe justiţie, vor să distrugă ANI, protejează parlamentarii şi miniştrii penali în Parlament. Pentru Antonescu, Ponta şi USL, legea este obligatorie doar pentru românii de rând, nu şi pentru ei. Opoziţia la USL este singura alternativă sănătoasă politic şi morală, atât pentru ţară, cât şi pentru partidele de dreapta, care au obligaţia găsirii celui mai bun candidat pentru alegerile prezidenţiale”, scrie Monica Macovei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că PSD nu poate da şeful statului dacă se rupe de PNL, iar un candidat de dreapta, inclusiv Crin Antonescu, va fi susţinut în turul II de toată dreapta şi este de preferat „unui plagiator”, precizând că personal îl va învăţa pe liberal ce are făcut.

„PSD nu poate da României preşedintele, mai ales când personajul este Victor Ponta. După mine, PSD singur nu poate da preşedinte iar dacă se rup (partidele din USL, n.r.), PNL are o şansă în plus ca să dea preşedinte, pentru că, cu Crin Antonescu în turul doi, şi celelalte candidaturi de dreapta se vor strânge în spatele lui”, a spus Băsescu.

El a afirmat că, în opinia sa, USL nu se va rupe. „Dacă nu sunt inteligenţi, rup alianţa”, a spus Băsescu.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că este de acord cu analiza făcută de preşedintele Traian Băsescu în privinţa unui candidat al PSD la alegerile prezidenţiale şi un eventual eşec, menţionând că este o apreciere corectă.

 

VEZI SI:

Ponta: Marea frică a lui Băsescu este ca nu cumva să aibă şi PNL şi PSD candidat la prezidenţiale