HBO a anulat o continuare la Game of Thrones, deşi a cheltuit peste 30 de milioane de euro pe episodul pilot. Seria va avea totuşi un prequel în 2022, House of Dragon

Serialul "House of the Dragon" are cale liberă spre lansarea în 2022 şi de a fi prequel-ul serialului de mare succes "Game of Thrones", deşi HBO a cheltuit peste 30 de milioane pentru o altă producţie.

19 dec. 2021, 12:31
HBO a anulat o continuare la Game of Thrones, deşi a cheltuit peste 30 de milioane de euro pe episodul pilot. Seria va avea totuşi un prequel în 2022, House of Dragon

După „Game of Thrones” au existat mai multe încercări de seriale prequel, dintre care doar „House of The Dragon” a avut șansa de a trece la producție. Un alt prequel, despre care se zvonește că s-ar fi numit „Blood Moon” sau „The Long Night”, ar fi fost abandonat.

Prequel este un termen englezesc care desemnează în cinematografie o continuare a unui alt film, a cărei acțiune este situată temporal înaintea filmului inițial.

Fanii au fost descurajați, la fel și distribuția. Principala protagonistă, Naomi Watts, a izbucnit în lacrimi scrie Wiki of Thrones.

Citeşte şi Jon Snow şi Ygritte din ”Game of Thrones” au devenit părinţii unui băieţel

Cheltuiseră deja peste 30 milioane de dolari pentru un pilot prequel Game of Thrones care era în producție când am ajuns acolo. Când am văzut primele montaje făcute le-am zis că n-o să funcționeze și că nu cred că noua serie se ridică la nivelul precedentei. Spre marea mea uimire, nu am fost contrazis. Ba chiar, mi s-a dat impresia că s-au simțit ușurați”, i-a spus Bob Greenblatt, fost președinte în cadrul WarnerMedia, lui James Andrew Miller, în noua carte a jurnalistului, despre HBO.

Acţiunea în „Blood Moon” sau „The Long Night” era setată să se desfăşoare cu mult peste o mie de ani înainte de seria mamă. Nu exista Tronul de Fier, nu existau dragoni, iar Westeros  era un loc foarte diferit.

În aceste condiţii, House of the Dragon are cale liberă spre lansare, iar acest prequel Game of Thrones se află deja în fruntea listei IMDb cu cele mai așteptate seriale TV din 2022, depășind seria Stăpânul Inelelor de la Amazon și Pam & Tommy, de la Hulu.

Creat de George RR Martin și Ryan J. Condal, „House of Dragon” se bazează pe romanul Fire & Blood, care povesteşte istoria casei Targaryen. Distribuția seriei prequel îi include pe Paddy Considine, Emma D’Arcy, Olivia Cooke, Matt Smith și Rhys Ifans.

Citeşte şi Producătorii Game of Thrones, în România. Caută locuri de filmare în Transilvania