Hellvig, despre interceptările SRI: „Volumul de prelucrare a datelor era de trei ori mai mare decât nivelul optim”

Şeful SRI, Eduard Hellvig, a declarat, marţi, că "deciziile recente" privind activitatea SRI "nu au un impact major în intelligence" şi a dat ca exemplu faptul că volumul de prelucare a datelor din capacităţile tehnice era de trei ori mai mare decât nivelul optim, iar abia acum acesta se normalizează, după ce Serviciul nu mai realizează interceptări în cauze de natură penală.

29 mart. 2016, 18:01
Hellvig, despre interceptările SRI: „Volumul de prelucrare a datelor era de trei ori mai mare decât nivelul optim”

Directorul SRI, Eduard Hellvig a precizat că volumul de prelucrare a datelor era, până de curând, depăşit de trei ori faţă de capacităţile Serviciului. „Volumul de prelucrare a datelor din capacități tehnice era de trei ori mai mare decât nivelul optim. Abia acum ne îndreptăm spre normalitate. Asta, ca să răspund altor întrebări din spațiul public„, a declarat şeful SRI, după şedinţa de bilanţ pe anul 2015 a Serviciului, potrivit news.ro.

Directorul Serviciului a spus că un alt atuu este „respectarea legilor”, făcând referire la recenta decizie a CCR privind interceptările. „Deciziile recente nu au un impact major în intelligence. Ne-a fost încredinţată o misiune pe care am îndeplinit-o cu succes şi cu eforturi considerabile”, a spus acesta.

Curtea Constituţională a decis, în 16 februarie, că prevederea din Codul de procedură penală potrivit căreia supravegherea tehnică poate fi efectuată de ”alte organe specializate ale statului” decât organul de cercetare penală sau lucrătorii specializaţi din cadrul poliţiei este neconstituţională.

Prin Ordonanţă de Urgenţă, Guvernul a decis ca interceptările în cauze penale să se facă exclusiv de către angajaţi ai poliţiei judiciare, folosindu-se infrastructura SRI.

CITEŞTE ŞI: Şeful SRI: Suntem performanţi pentru că am prevenit orice posibil atentat terorist în România, dar nu sunt perfecţi


loading...