Helmuth Duckadam, operat de urgenţă la spitalul din Constanţa VIDEO

Helmuth Duckadam a fost internat, joi noapte, la secţia de chirurgie cardiovasculară din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, informează România TV. Portarul de legendă al Stelei a fost operat, vineri, şi se află în afara oricărui pericol.

RomaniaTV.net
07 sept. 2012, 07:39
Helmuth Duckadam, operat de urgenţă la spitalul din Constanţa VIDEO

Helmuth Duckadam se afla în vacanţă pe litoral. Joi seară, acesta se plimba cu fetiţa lui, de 4 ani, pe faleza din Constanţa. A vrut să o ridice pe micuţă pe umeri şi a simţit o durere puternică la braţul drept.

M-am fortat puţin. Având aceste probleme mai vechi, un cheag de sânge a blocat circulaţia în antebrat si am chemat imediat salvarea, care m-a adus la spital şi am fost pus sub tratament. Sunt un pic ameţit după operaţie, am puţine dureri la braţ. O să mai fac nişte analize la Spitalul Militar şi sper ca totul să fie bine„, a declarat Helmuth Duckadam.

Odată ajuns la Spitalul Judeţean Constanţa, medicii au stabilit că fostul portar al Stelei are o ischemie de braţ, adică un cheag de sânge ce îi blochează o arteră.

Vineri dimineaţă, acesta a fost supus unei intervenţii la o arteră radială. Medicii i-au extras cheagul de sânge cu ajutorul unei sonde. Duckadam urmează să fie externat, sâmbătă.

Noi am intervenit, am eliminat acest cheag. Acum este bine. În orele următoare sau sâmbătă va pleca acasă. Dacă nu se intervine în 4-6 ore de la instalarea ischemiei acute, pacientul poate să piardă braţul”, a spus şeful secţiei de chirurgie cardiovasculară, Marius Militaru.

În 2009, fostul portar al echipei Steaua Helmut Duckadam a suferit o operaţie de înlocuire a unui vas de sânge la mâna dreaptă, la Timişoara.

Duckadam a câştigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986, la Sevilla, când a apărat patru penaltiuri, intrând în Cartea Recordurilor. Cu „roş-albaştrii” a mai cucerit două titluri de campion şi o Cupă a României. Are 133 de meciuri în prima ligă şi două selecţii la echipa naţională.

El are 53 de ani şi este preşedinte la Steaua Bucureşti.