HG privind majorarea salariului minim pe economie, adoptată o dată cu proiectul de buget pe 2018. Tudose: În 10 zile maxim

Premierul Mihai Tudose a declarat, după ședința Comitetului Executiv al PSD de la Băile Herculane, că salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2018 la 1.900 de lei și că hotărârea de Guvern aferentă va fi adoptată o dată cu proiectul de buget pe 2018.

RomaniaTV.net
17 nov. 2017, 15:48
HG privind majorarea salariului minim pe economie, adoptată o dată cu proiectul de buget pe 2018. Tudose: În 10 zile maxim

Întrebat când va fi adoptată Hotărârea de Guvern privind majorarea salariului minim pe economie, premierul Mihai Tudose a răspuns că majorarea „va fi prinsă în bugetul pe 2018” şi va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Premierul Tudose a mai precizat şi că proiectul de buget pe 2018 va fi gata în „10 zile maxim”.

„Salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 ianuarie. Majorarea va fi prinsă în buget, va intra cu 1 ianuarie în vigoare. Proiectul de buget va fi gata în zece zile maxim”, a spus Tudose.

În şedinţa de Guvern din 8 noiembrie, în care a fost adoptată OUG de modificare a Codului fiscal, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a anunţat că Hotărârea de Guvern referitoare la creşterea salariului minim brut va fi amânată pentru că nu a primit încă avizul Consiliului Economic şi Social.

Premierul Mihai Tudose a mai fost întrebat despre creşterea indicelui ROBOR, cursul leu-euro şi creşterile de preţuri, el răspunzând că indicele ROBOR nu avea cum să mai scadă, pentru că „a atins un minim istoric în lume” şi le-a recomandat jurnaliştilor să îl întrebe pe guvernatorul BNR despre segmentul bancar.

„ROBOR în România nu avea cum să mai scadă, a atins un minim istoric în lume, nu putea decât să crească. Pe segmentul bancar, cred că puteţi să îl întrebaţi foarte bine pe domnul guvernator al Băncii Naţionale, domnia sa coordonând şi trebuind, cel puţin din punct de vedere teoretic, să aibă grijă de aceste fluctuaţii”, a spus Mihai Tudose.

„Iar puterea de cumpărare se calculează luând în calcul toate aceste elemente, inclusiv preţurile”, a intervenit şi Liviu Dragnea.

Premierul s-a referit şi la scumpirea energiei electrice: „La scumpirea la energie electrică, acum două luni am luat o hotărâre în Guvern de a trimite o solicitare Parlamentului, în vederea efectuării unei anchete privind activitatea ANRE, care s-a soldat şi cu înlocuirea conducătorului unităţii, pentru că acolo anumite lucruri au derapat din cauza neefectuării la timp sau în condiţii legale a unor licitaţii pentru contracte”.