Hipermarketul Cora raţionalizează cumpărăturile de hârtie igienică: „Limita pentru hârtie igienică este de 2 bucăţi de persoană”

Cora, unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din România, a raţionalizat cumpărăturile de hârtie igienică la maxim două baxuri de persoană ca urmare a numărului mare de oameni care achiziţionează în exces acest produs in contextul crizei generată de coronavirus, potrivit ECONOMICA.net. 

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 16:15

Nu doar hârtia igienică a fost raţionalizată, ci şi produsele de dezinfectare, clorul şi prosoapele de hârtie la maxim două produse de persoană. Hipermarketul a afişat în interiorul magazinului Pantelimon din Bucureşti afişe care anunţau limitarea cumpărăturilor, potrivit ECONOMICA.net

Lanţul de magazine Profi a anunţat, de asemenea, că limitează vânzările unor produse alimentare de bază, potrivit unui anunţ afişat pe uşa unui magazin din Bucureşti. Compania anunță că măsura poate fi luată de toate magazinele Profi, rațiunea fiind ca toți clienții să aibă acces la marfă.

Citeşte şi: 22 de cadre medicale de la spitalul „Gerota” au fost confirmate cu coronavirus

Cora România anunţa pe 12 martie că dispune de suficiente stocuri de alimente şi produse non-alimentare şi îndemna la cumpărături responsabile. Totodată, retailerul amintea la acea dată că, pentru a beneficia de o experiență bună de cumpărare, românii ar trebui să cumpere în funcție de nevoi și nu din panică.

„Doar efectuarea de cumpărături responsabile pentru un consum raţional, în funcție de nevoi și nu de panică, va împiedica formarea unei aglomerații inutile, care nu este benefică în actual context, în care grija noastră principală este de a ne proteja unii pe ceilalți și de a asigura distanța socială necesară. cora România dispune de stocurile necesare pentru a reumple rafturile golite. Cu cât traficul de persoane va fi unul rezonabil, cu atât rafturile vor fi mai bine aprovizionate”.