22 de cadre medicale de la spitalul „Gerota” au fost confirmate cu coronavirus

La Spitalul Dimitrie Gerota din București, 22 de carde medicale au fost testate pozitiv cu coronavirus, potrivit România TV. 

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 16:04
22 de cadre medicale de la spitalul „Gerota” au fost confirmate cu coronavirus

La această oră, circuraţia din zona în care se află Spitalul Gerota este blocată, urmând ca medicii să fie transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş şi la Spitalul Victor Babeş din Capitală. Mai multe echipaje de jandarmerie şi poliţie au fost trimise la unitatea medicală. 

Toți medicii și asistentele medicale au luat virusul de la fostul ofițer MAI, internat la Spitalul Gerota şi diagnosticat cu coronavirus, care nu a spus că a călătorit în străinătate, deși fusese în Israel.

Bărbatul a fost internat în 5 martie cu ”o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus”. La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, iar testul pentru COVID – 19 a ieșit pozitiv. 

Citeşte şi: Ofiţer MAI cu coronavirus, alţi doi poliţişti suspectaţi de infectare. Anchetă epidemiologică la Poliţie şi ADP Sector 4

Fostul ofițer MAI este vizat de un dosar aflat în lucru la Parchetul General, fiind acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că nu a anunțat autoritățile că s-a întors din zone de risc, dar și pentru că nu a stat în autoizolare la domiciliu, infectând astfel mai multe persoane. El riscă pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la 2 ani sau o amendă de 4.000 euro.

Numărul bolnavilor de coronavirus în România a ajuns la 217, cel mai nou bilanţ indicând un număr de 33 noi infecţii descoperite, potrivit informațiilor transmise marți la ora 18.00 de Grupul de comunicare strategică. 

Citeşte şi: CORONAVIRUS. 33 cazuri noi confirmate în România, numărul celor infectaţi a ajuns la 217