Hitler are „urmaşi”: Satul din fosta Germanie de Est unde trăiesc neo-naziştii

Jamel este un sat din fosta Germanie de Est, populat aproape în exclusivitate de neo-nazişti.

RomaniaTV.net
21 mai 2013, 12:12
Hitler are „urmaşi”: Satul din fosta Germanie de Est unde trăiesc neo-naziştii

La intrarea în sătucul din nord-estul landului Mecklenburg-Pomerania de Vest, de pe coasta Mării Baltice, se vede o plăcuţă aurie pe care este scrie: „Liber, Social, Naţional”. De asemenea, pe ziduri şi pe copaci sunt înfăţişate familii ariene şi ţinte în formă de soldaţi înarmaţi, ciuruite de gloanţe.

Majoritatea din sat este formată din locuitori neo-nazişti. Ei se mândresc cu acest lucru, pentru că se spune că satul ar fi fost înfiinţat chiar de neo-nazişti. Vara trecută, acolo s-au organizat petreceri pentru Hitler în care participanţii au cântat „Heil” în jurul unui foc de tabără.

Citeşte şi: Membrii partidului extremist Zori Aurii se întâlnesc cu neonazişti din România

Dealtfel, Jamel este situat în apropierea sediului Partidului Naţional Democrat German (NPD), organizaţie de extremă-dreapta care a câştigat 6% din voturi la alegerile locale şi are cinci deputaţi în Parlamentul regional, scrie Daily Mail, citând publicaţia germană Der Spiegel.  Sven Krueger, unul dintre cei care i-au încurajat pe neo-nazişti să se stabilească în Jamel şi reprezentant ales al NPD a stat 4 ani în închisoare, fiind găsit vinovat de posesie de mitralieră şi pistol.

O minoritate de locuitori care nu împărtăşeşte opiniile extremiste ale majorităţii este hărţuită sistematic de neo-naziştii care îi vandalizează adesea proprietăţile.

Autorităţile germane sunt tot mai îngrijorate de ascensiunea extremei-drepte. Statisticile guvernamentale arată că peste 17.000 de infracţiuni au avut la origine extrema-dreaptă, dintre care 842 au fost violente şi că mai multe mii de familii din Germania îşi educă copii astfel încât să îi admire pe nazişti, nu să îi condamne.