Hizo, înainte de meciul cu Sporting: Aştept ca jucătorii să se autodepăşească

FC Vaslui s-a autodepăşit deja în Europa League, în condiţiile în care obiectivul moldovenilor era calificarea în grupe. Faptul că după trei etape ocupă locul secund este "bonus" pentru trupa lui Hizo, care aşteaptă însă de la jucătorii săi să arate că supriza făcută de ei nu este întâmplătoare.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 15:28
Hizo, înainte de meciul cu Sporting: Aştept ca jucătorii să se autodepăşească

Antrenorul formaţiei FC Vaslui spune că şi un egal este suficient în partida cu Sporting, pentru a rămâne în lupta calificare, dar aşteaptă de la jucătorii săi să joace ca şi cum de acest joc ar depinde trecerea în primăvara europeană.

„M-ar mulţumi şi un egal cu Sporting. Ne-ar menţine în cursa pentru primăvara europeană şi ne-ar duce până în etapa viitoare, când se joacă direct calificarea, cu Lazio Roma”, a spus Hizo.

Hizo le-a transmis jucătorilor că aşteaptă de la ei „să se autodepăşească şi să facă orice efort” necesar, mai ales că le va lipsi omul de gol, Wesley, suspendat patru etape în cupele europene, după ce la meciul precedent a lovit un adversar fără minge. „Trebuie să alerge foarte mult, iar fiecare jucător să parcurgă minimum 12.000 metri în acest meci, plus realizările tehnico-tactice. Dacă am putea să profităm de situaţia celor de la Sporting, de echipă deja calificată, ar fi foarte bine”, a adăugat tehnicianul.

Pe de altă parte, antrenorul vasluienilor spune că meciul de joi nu trebuie să apese pe umerii jucătorilor, în condiţiile în care FC Vaslui şi-a depăşit oricum obiectivul în Europa League, anume calificarea în grupe.

FC Vaslui va întâlni formaţia Sporting Lisabona joi, la Piatra Neamţ, în etapa a 4-a a grupei D din Europa League. Partida va începe la ora 20.00.