Hong Kong-ul se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus: "Suntem îngrijoraţi"

Publicat: Miercuri, 08 Iulie 2020 13:21 // Actualizat: Miercuri, 08 Iulie 2020 13:21 // Sursa: romaniatv.net

Hong Kong se confruntă cu cel de-al treilea val de coronavirus, după ce s-au confirmat 24 de noi cazuri, dintre care 19 cu transmitere locală.

În urma bilanțului, oficialii susțin că se tem de un focar comunitar major, din cauza faptului că sursa infecțiilor în multe dintre cazuri este necunoscută, transmite scmp.com.

Restul cazurilor locale ar fi legate de posibile grupuri de infecție, dintre care opt la un azil, iar șase în mai multe restaurante.

Suntem îngrijorați că va fi un focar comunitar major, din cauză că sursele infecțiilor, în multe dintre cazuri, sunt necunoscute. Multe dintre aceste cazuri au vizitat numeroase locuri în timpul perioadei de incubație, ceea ce a făcut ca identificarea acestora să fie dificilă. Cei 24 de pacienți noi au vârsta cuprinsă între 31 și 92 de ani, a transmis un oficial.

Nouă cazuri cu transmitere locală i-a determinat pe oficiali să avertizeze populația orașului că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus.

În urma cazurilor nou apărute, un expert din domeniul sănătății a susținut că e posibil să se apeleze la reintroducerea regulilor de distanțare socială.

Citeşte şi Boris Johnson avertizează China: Nu-i vom abandona pe locuitorii din Hong Kong

China amplifică tensiunile din Hong Kong

Parlamentul Chinei a adoptat marţi legea privind securitatea naţională în Hong Kong, creând astfel premisele celei mai radicale schimbări ale modului de viaţă în fosta colonie britanică după revenirea teritoriului sub autoritatea Chinei în urmă cu aproape 23 de ani.

Cable TV, citând o sursă neidentificată, a informat că legea a fost adoptată în unanimitate de Comitetul permanent al Congresului Naţional al Poporului, organul legislativ chinez. Adoptarea legii va spori tensiunile din relaţia Chinei cu SUA, Marea Britanie şi alte state occidentale, care consideră că noua legislaţie erodează gradul ridicat de autonomie acordat hub-ului financiar global la 1 iulie 1997Textul legii nu a fost încă publicat. Beijingul susţine că legea, care vine ca răspuns la protestele pro-democraţie adesea violente care au avut loc anul trecut în Hong Kong, îşi propune să combată subversiunea, terorismul, separatismul şi ingerinţa forţele străine.

În cursul lunii iunie, agenţia oficială chineză de presă Xinhua a dezvăluit o parte din prevederile acestei legi, printre care faptul că aceasta va înlocui legislaţia actuală din Hong Kong, iar prerogativa interpretării aparţine organului de decizie al parlamentului chinez, Comitetul permanent al Congresului Naţional al Poporului.

Este de aşteptat ca Beijingul să înfiinţeze un birou de securitate naţională în Hong Kong pentru a "supraveghea, ghida şi sprijini" guvernul oraşului. Beijingul ar putea, de asemenea, să îţi exercite competenţa în anumite cazuri.

Se preconizează ca judecătorii pentru cazurile de securitate să fie numiţi de liderul pro-Beijing al oraşului, Carrie Lam, care nu se bucură de popularitate. În prezent, judecătorii de rang înalt sunt alocaţi conform unor liste de membri prin sistemul judiciar independent din Hong Kong. Nu se cunoaşte încă ce activităţi specifice vor fi încriminate, cât de precis vor fi definite sau ce pedepse vor fi prevăzute. The South China Morning Post, citând o sursă anonimă, a declarat că Xinhua va publica marţi după-amiază detalii despre lege.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
China Hong Kong pandemie coronavirus val de coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H