Horaţiu Moldovan, filmat când pleacă de la minister înaintea încheierii programului pentru consultaţii la privat

Secretarul de stat Horațiu Moldovan, al doilea om din Ministerul Sănătății și cel care a anunțat primul caz de coronavirus în România, a fost filmat de jurnaliştii de la Libertatea în timp ce părăsea sediul ministerului înaintea încheierii programului şi când făcea consultaţii la clinica privată Sanador. "Nu consider că este nimic în neregulă. De la începutul mandatului am pus condiția să îmi mențin activitatea de chirurg cardiac și cea de cadru didactic universitar. Activitatea de la Ministerul Sănătății excede cu mult programul zilnic. În toate situațiile de necesitate sau de criză, am lucrat la Minister și până după miezul nopții, și sâmbătă, și duminică, de câte ori a fost nevoie", a fost replica lui Horaţiu Moldovan.

RomaniaTV.net
06 mart. 2020, 09:49
Horaţiu Moldovan, filmat când pleacă de la minister înaintea încheierii programului pentru consultaţii la privat

Horațiu Moldovan a părăsit sediul Ministerului Sănătăţii, trei zile la rând, puțin după ora 14:00. La ora 15:00, jurnaliştii de la Libertatea l-au găsit la spitalul privat Sanador, pentru consultațiile unor pacienți.

Horaţiu Moldovan: „Nu este nicio problemă să gestionez urgențele”

„Nu consider că este nimic în neregulă. Am precizat încă de la începutul mandatului condiția să îmi mențin activitatea de chirurg cardiac și activitatea de cadru didactic universitar Lucrez atât la spital, cât și la Universitate, după ora 16:00, aproape în fiecare zi. Activitatea de la Ministerul Sănătății excede cu mult programul zilnic. În toate situațiile de necesitate sau de criză, am lucrat la Minister și până după miezul nopții, și sâmbătă, și duminică, de câte ori a fost nevoie. Activitatea de comunicare, considerată de o importanță specială în cadrul gestionării crizei actuale pe care o parcurgem, se desfășoară în mare măsură seara, în afara programului de lucru al Ministerului. Dar ieri m-am oprit într-adevăr la spital cu 20 de minute mai devreme, ca să mă reîntorc la Ministerul Sănătății la ora 16:00, pentru rezolvarea unor probleme suplimentare. Sarcina mea este foarte dificilă în Minister, nu îmi îndeplinesc misiunea până la ora 14:00. Programul este până la 15:30, ceea ce este excedat. Nu că plec mai devreme, plec mult mai târziu de foarte multe ori. După miezul nopții, sâmbăta, duminica… Programul meu la Sanador începe la ora 16:00. Prima consultație începe la ora 16:00. Programul la Minister se termină la 15:30, dar programul de la Minister excede cu mult… Nu este nicio problemă să gestionez urgențele”, a declarat Horaţiu Moldovan pentru Libertatea.