Horea Uioreanu rămâne în închisoare. Instanţa a respins cererea de arest la domiciliu

Președintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu și oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean rămân în continuare în arest preventiv, transmite voceatransilvaniei.ro. Asta a decis, marți, un judecător al Tribunalului Cluj, care a respins solicitarea avocaților de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

RomaniaTV.net
22 iul. 2014, 17:25
Horea Uioreanu rămâne în închisoare. Instanţa a respins cererea de arest la domiciliu

„Noi am solicitat înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, aducând argumente în favoarea acestei solicitări, considerăm că măsura arestului preventiv nu mai este necesară, că ea depășește acea proporție între gravitatea faptelor și privarea de libertate a unei persoane. Instanța a decis să mențină măsura arestulu preventiv, noi vom contesta mâine (miercuri – n.red.) decizia”, a spus pentru Vocea Transilvaniei, avocatul Tiberiu Ban.

Horea Uioreanu și oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean au fost trimiși în judecată de DNA pentru fapte de corupție. Aceştia au fost reținuți de procurori în 27 mai, iar în 28 mai au fost arestați preventiv de Curtea de Apel Cluj. De atunci se află tot după gratii, în ciuda încercărilor avocaților de a le înlocui măsura arestului.

După ce în primul mandat de arest preventiv cei trei inculpați au stat în arestul preventiv al IPJ Cluj, odată cu trimiterea dosarului în judecată ei au fost mutați în Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla.

Horea Uioreanu, încă președinte suspendat al CJ Cluj a fost trimis în judecată într-un dosar de corupție, alături de oamenii de afaceri Ioan Bene, Vasile Pogăcean și Gabriel Davidescu, dar și de consilierul județean Ioan Petran. În plus, Uioreanu a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar, în care este acuzat că ar fi primit informații despre ancheta care îl viza, de la un fost ofițer SRI. În schimbul informațiilor, Uioreanu i-ar fi promis fostului lucrător SRI că îi facilotează trecerea la Serviciul de Informații Externe.