Marian Vanghelie, denunţat de ANI: A fost găsite indicii de săvârșire a unor fapte penale în cazul primarului

Horia Georgescu, şeful Agenției Naționale de Integritate, a declarat joi că ANI a găsit indicii de săvârșire a unor fapte penale în cazul primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, și a formulat în acest sens un denunț.

12 mart. 2015, 20:25
Marian Vanghelie, denunţat de ANI: A fost găsite indicii de săvârșire a unor fapte penale în cazul primarului

„Referitor la Marian Vanghelie, ANI a solicitat confiscarea unei sume nejustificate de bani, Comisia de cercetare din cadrul CAB a clasat dosarul, dar procurorul din cadrul acestei entități a formulat o opinie separată.

Citeşte şi: PRIMELE REŢINERI în dosarul lui MARIAN VANGHELIE. Primarul Sectorului 5, dus la audieri la DNA

Din această perspectivă, noi am identificat indicii de săvârșire a unor fapte penale cu privire la unele sume de bani menționate chiar de către domnia sa în probatoriul administrat, care au presupus unele indicii de comitere a unor infracțiuni”, a precizat Horia Georgescu, arătând că acestea au fost înaintate de ANI „prin formula unui denunț”, scrie Agerpres.

Întrebat când a făcut această sesizare, șeful ANI a spus că ulterior motivării deciziei Comisiei de cercetare din cadrul Curții de Apel București, adică acum câteva săptămâni.

Citeşte şi: Marian Vanghelie, prima declaraţie despre ŞPĂGI, COMISIOANE şi implicarea Oanei Niculescu Mizil

”Suma pe care a identificat-o Agenția Națională de Integritate este de 200.000 euro. Problema este că în administrarea probatoriului chiar dl. Marian Vanghelie a spus că a rulat sume importante de bani, de ordinul sutelor de mii de dolari. La fel expertul parte angajat de domnia sa a menționat faptul că sumele identificate sunt mai mari decât cele pe care le-am găsit noi a fi nejustificate”, a adăugat Horia Georgescu.