Marian Vanghelie, prima declaraţie despre ŞPĂGI, COMISIOANE şi implicarea Oanei Niculescu Mizil

Marian Vanghelie a negat informaţiile cu privire la şpaga pe care ar fi primit-o de la Marian Dumitru în schimbul unor contracte de lucrări publice. Primarul Sectorului 5 a spus, joi seara, la România TV, că se teme din cauza situaţiei în care se află.

RomaniaTV.net
12 mart. 2015, 18:10
Marian Vanghelie, prima declaraţie despre ŞPĂGI, COMISIOANE şi implicarea Oanei Niculescu Mizil

Nu se întâmplă nimic. Se fac nişte percheziţii în anumite birouri, s-au cerut documente, situaţii, s-a luat filă cu filă, fiecare birou, durează. Am aflat diverse lucruri de la televizor. Eu mă refeream la ceea ce s-a spus în presă. Ce am văzut în presă, 99% nu are nicio legături cu ceea ce se întâmplă în momentul de faţă. Cred că informaţiile nu sunt întocmai cu ceea ce trebuie. Haideţi cu Oana Mizil, paravan la nu ştiu ce firme, şoferii mei, haide-ţi că trăim în anul 2014. Credeţi că anumite denunţuri care se dau… Asta e soluţia să rezolvăm problemele din România? Când o să se întâmple şi cu presa din România asupra unor denunţuri, o să vă daţi seama că cu toţii am greşit în societatea românească şi o să ne ducem la balamuc. Vreau să le mulţumesc domnului Victor Ponta şi domnului Oprea, ministrul de interne şi domnului Sebastian Ghiţă şi să le spun decât un singur lucru: Ce îmi doresc mie, să le dea Dumenzeu lor. Uitaţi-vă la tot demersul, cum s-a creat până acum, cum s-a lucrat, care sunt instituţiile şi cred că la un moment dat vor apărea şi diverse întâlniri de-ale unora cu oameni care se ocupă de dosare. Nu vreţi să vă zic despre povestea lui Georgescu de la ANI care stătea în biroul şefului de cabinet, la Victor Ponta, şi stabileau cum făceau anchetele penale. Pe procedură, nu sunt eu specialist, ar fi trebuit să părstrez ca să fac şi eu un denunţ. Nu vă spun sub forma unui denunţ, ci sub ce se întâmplă în România şi cum se începe urmărirea penală sa se inceapă urmărirea penală la ANI. Orice om se teme, care e sănătos la cap; e un sentiment uman. Nu înseamnă că nu ştiu să mă comport, dar cred că un om sănătos la cap se teme şi se teme de tot ce se întâmplă în România. Mă tem nu pentru cei 1000 de parlamentari, ci pentru cei 20 de milioane de români„, a declarat Marian Vanghelie într-o intervenţie telefonică la România TV.

Citeşte şi: Marian Vanghelie lua ŞPAGA prin firme controlate de Oana Niculescu Mizil, de vărul lui şi de şofer

Marian Vanghelie a fost ridicat, joi, de mascaţi într-un dosar privind privind atribuirea de contracte publice în mod ilegal. Mai multe percheziţii au avut loc, joi, la sediul Primăriei Sectorului 5 şi la locuinţa primarului Sectorului 5. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, începând cu anul 2007, Marian Vanghelie l-a ajutat pe Marian Dumitru să obţină contracte pentru lucrări publice în valoare de 2 miliarde de lei. În schimbul ajutorului, primarul Sectorului 5 percepea un comision de aproximativ 20% din valoare. Şi iubita lui Vanghelie, Oana Mizil, a ajuns la DNA, unde le-a spus tuturor că e insărcinată.

Citeşte şi: Oana Niculescu Mizil, anchetată de DNA şi ÎNSĂRCINATĂ: Vom avea un băieţel. Prima reacţie a lui Vanghelie

„Comisionul” ar fi fost plătit, în parte, şi sub forma unor contracte nejustificate din punct de vedere comercial, în virtutea cărora firma Premier Palace SRL, controlată de Marin Dumitru prin intermediul unor societăţi de tip off-shore, ar fi plătit sume semnificative de bani unor firme controlate, prin interpuşi, de către Marian Vanghelie. Firmele beneficiare ar fi fost Bucureşti S.A. şi Fashion Brand Management S.R.L., la care era asociat Mircea-Sorin Niculae, cea din urmă fiind administrată în fapt de Oana Niculescu-Mizil, Calex Business S.R.L., controlată de Tiberiu Bodea, un apropiat al lui Vanghelie, şi Economat Sector 5 S.R.L., al cărei director general este Laura Ciocan, tot o persoană apropiată lui Vanghelie, potrivit anchetatorilor.

Citeşte şi: MARIAN VANGHELIE, ridicat de MASCAŢI. Percheziţii acasă şi la Primărie: „Ce dracu, astea sunt comedii!” VIDEO